Kuva: Fotolia

Ystävistä rakastavaisiksi? 7 merkkiä paljastavat, että suhteenne toimisi

29.06.2016 23:45 - Emmi Moilanen

Syy voi löytyä ystävääsi kohtaan kokemistasi romanttisista tunteista, jos et halua parittaa häntä kenellekään, etkä myöskään aktiivisesti etsi itsellesi seurustelukumppania.

Usein kuulee puhuttavan, että miesten ja naisten on joskus hankalaa olla vain ystäviä keskenään ilman, että edes toiselle osapuolelle syntyy romanttisia tunteita. Jos olet pohtinut, pitäisikö sinun kenties alkaa tapailla parasta ystävääsi, lue alta Cosmopolitanin listaamat merkit, jotka paljastavat, voisiko suhteenne toimia myös romanttisella tasolla.

Olette päätyneet samaan sänkyyn jo aiemmin

Jo tämä kohta erottaa ”vain ystävyyden” ja mahdollisten romanttisten tunteiden rajan. Ainakin kerran olette muutaman drinkin jälkeen katselleet toisianne syvälle silmiin ja antaneet hetken viedä. Ei riitä, että tunnet välillänne kipinän ja fyysisen vetovoiman, vaan rakastatte myös viettää aikaa toistenne seurassa aidosti.

Hän on aina ensimmäinen vaihtoehtosi

Uusi elokuva, jonka haluat nähdä tai ravintola, jota haluat kokeilla? Otat hänet aveciksi mukaan myös juhliin, joihin olet saanut kutsun. Jos automaattisesti olette aina toistenne seuralaiset tärkeissä tilaisuuksissa, tämä voi olla merkki siitä, että hän saattaisi sopia elämääsi myös seurustelukumppanin roolissa.

Perheesi rakastaa häntä

Perheesi tuntee parhaan ystäväsi jo valmiiksi todella hyvin, ja he myös arvostavat häntä. Olisikin paljon helpompaa esitellä paras ystävä myös seurustelukumppanina, sillä hän vain solahtaisi perheesi joukkoon ja näin ollen vältetään kiusallinen ensitapaaminen tulevien appivanhempien kanssa.

Olet ajatellut oikeita treffejä hänen kanssaan

…ja hän on voinut hiljaa mielessään ajatella treffejä sinun kanssasi, mutta idea on kaatunut aina huonoon ajoitukseen, esimeriksi sinun tapaillessa jotakuta toista. Asiat ovat siis pysyneet raiteillaan aina kuten ennenkin, mutta et ole koskaan unohtanut ajatusta siitä, millaista olisi seurustella hänen kanssaan.

Et aktiivisesti etsi itsellesi ketään

Et käytä deittisovelluksia, kuten Tinderiä, tai käy illanvietoissa sillä asenteella, että tutustuisit avoimin mielin uusiin ihmisiin, jotka voisivat olla potentiaalisia seurustelukumppaneita sinulle. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että läheinen ystäväsi tuo elämääsi jo lähes kaiken saman, mitä seurustelusuhteelta yleensä odotetaan.

Et parita häntä ystävillesi

Tunnet kateuden piston sisimmässäsi aina, kun näet hänet jonkun toisen kanssa. Todennäköisesti löydät parhaan ystäväsi ihastuksista myös lähes poikkeuksetta jotain moitittavaa ja syitä, miksi he eivät ole sopivia kumppaneita ystävällesi.

Kukaan muu ei ymmärrä sinua paremmin

Aikaisemmat parisuhteesi eivät ole kestäneet pitkään siitä syystä, että olet ollut läheisempi parhaan ystäväsi kanssa kuin seurustelukumppanisi. Tämä on luultavasti suurin merkki siitä, että todellakin kuulutte yhteen ystäväsi kanssa. Tämä voi olla merkki siitä, että et ole vielä löytänyt sitä sinulle ainoaa oikeaa – tai ehkäpä se henkilö on jo aivan nenäsi edessä.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: 6 erilaista ystävää, jotka jokainen nainen tarvitsee lähelleen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat