Kuva: Fotolia

Oletko aina rehellinen? Lue tilanteet, missä jokainen turvautuu yleensä valkoiseen valheeseen

01.07.2016 15:45 - Tiina Svensk

Rehellisyys kannattaa aina - mutta onko olemassa tilanteita, milloin kannattaa turvautua valkoiseen valheeseen?

Olemme oppineet, että itselleen sekä muille kannattaa olla rehellinen. Onko kuitenkin olemassa poikkeustilanteita, milloin nopea valkoinen valhe on vain kaikista kannattavin teko, jolla pääset nopeasti pois tilanteesta?

Ainakin Pure Wow -sivuston artikkelin mukaan tilanteita löytyy useampia. Oletko sinä turvautunut nopeaan valheeseen seuraavissa paikoissa:

1. Työkaverisi kysyy, haetko töitä toisesta firmasta: Miksi kertoisit suunnitelmistasi muille?

2. Olet luvannut kumppanillesi, että katsotte seuraamanne sarjan finaalin yhdessä: Saatoit kuitenkin vain vilkaista hetken aikaa, miltä finaalijakso näyttää.

3. Esimiehesi kysyy, haluatko nähdä 500 tuoretta kuvaa hänen häistään: "Haluta" on erikoinen sana. Joka tapauksessa päädyt katsomaan kyseiset kuvat.

4. Anoppisi kysyy, onko hänen valmistamansa lasagne loistavaa: Ei ehkä maailman parasta, mutta huonompaakin löytyy - vai mitä?

5. Olitte juhlimassa ystäväsi kanssa edellisenä iltana, ja hän kysyy, kuinka paljon hän juhli: Jos illasta ei ole todisteaineistoa, miksi nostaa kipeitä muistoja pintaan?

6. Kuinka paljon käytit johonkin vaatekappaleeseen: Etenkin, jos äitisi tai kumppanisi esittää kysymyksen.

7. Jos joku kysyy, kuinka iso numerosi on: Oli kyseessä sitten seksikumppaneiden tai syömiesi pizzapalojen määrä, joskus kannattaa pyöristää lukuja.

8. Ehditkö lähteä tätisi syntymäpäiväjuhlille: Valitettavasti kalenterisi on erittäin täysi.

9. Saat lahjan, jollaista et olisi ikinä itse käyttänyt: Mutta toisaalta, ehkä et vain ymmärtänyt tarvitsevasi kyseistä lahjaa!

10. Lapsesi tai pienet sisaresi kysyvät, onko suklaata enää jäljellä: Joskus on ihan ymmärrettävää valehdella makeisista. Sinä todennäköisesti tarvitset niitä enemmän kuin he.

Lue myös: Kuinka rehellinen parisuhteessa kannattaa olla? Asiantuntija vastaa

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat