Kuva: Fotolia

Henkinen pettäminen satuttaa enemmän kuin fyysinen - tunnista merkit ajoissa

26.07.2016 19:15 - Senja Rapila

Jos kumppanisi säikähtää jotain ystävyyssuhdettasi, on aika keskustella siitä ja selvittää, voiko se olla henkistä pettämistä.

Oletko joskus havahtunut siihen, että viestittelet ja keskustelet intiimisti jatkuvasti jonkun kanssa, joka ei ole kumppanisi? Viattomalta tuntuva jutustelu ja flirttailu voi johtaa siihen, että suurin osa päivästä menee keskustelukumppania ajatellessa - ei omaa kumppania, joka on vierellä.

Pettäminen on jo itsessään väärin, mutta voiko henkisellä ja fyysisellä pettämisellä olla eroja? Elite Dailyn mukaan uudessa tutkimuksessa selviää, että suurin osa ihmisistä todella pitävät henkistä pettämistä pahempana kuin fyysistä hairahdusta.

Tutkimuksen mukaan miehet kuitenkin loukkaantuivat enemmän, jos parisuhteen naisella oli fyysinen suhde parisuhteen ulkopuolella. Naiset taas loukkaantuivat enemmän siitä, jos miehellä oli henkinen eli psyykkinen suhde.

Mistä tunnistaa psyykkisen suhteen?

Terapeutti Heather M. Garnerin, 37, mukaan henkinen suhde tulee ilmi siinä vaiheessa, kun sen ottaa keskustelunaiheeksi kumppanin kanssa. Jos oma kumppani katsoo tekemisiäsi vieressäsi ja kokee olonsa uhatuksi ja loukkaantuneeksi, luokitellaan se jo Garnerin mukaan henkiseksi pettämiseksi.

Garnerin mukaan useimmiten "henkinen salasuhde" syntyy silloin, jos omasta suhteestaan ei saa tarvittavaa kontaktia ja tuntee olonsa henkisesti tyytymättömäksi. Tässä tilanteessa sitä helposti ajautuu hakemaan huomiota muualta, jolloin syntyy tahaton henkinen salasuhde.

Olemme myös aiemmin listanneet niitä merkkejä, joista voit tunnistaa henkisen pettämisen. Voit lukea ne täältä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kuinka altis olet pettämään kumppaniasi? Horoskooppimerkkisi paljastaa

Lue myös: Nainen sai tietää poikaystävänsä pettävän - piiloutui auton takakonttiin ja twiittasi tapahtumat

Kilpailut

Uusimmat