Kuva: Fotolia

Suorassa radiolähetyksessä vihittävät Markus ja Maria: "Katsoin, että hyvä perä ja ihastuin heti"

28.07.2016 10:15 - Rea Tallgren

Suomen suurimpia häitä juhlitaan elokuun 19. päivä, kun kolme pariskuntaa vihitään suorissa lähetyksissä kolmella eri radiokanavalla. Nyt äänessä on Novalla naimisiin menevä kaksikko Markus ja Maria.

Markuksen, 33, ja Marian, 30, tarina alkoi Uudenkaupungin kunnasta, tarkemmin sanottuna Kalantista. Maria lähti Kalantiin tapaamaan ystävänsä poikaystävää ja tämän kavereita.

- Markus oli yksi näistä kavereista. Muistan, että kaverini yrittivät parittaa minua Markuksen kanssa. Muistan, että katsoin, että mikäköhän tyyppi tuokin on, kun kävelee huppu päässä, Maria selittää.

Markuksen mieleen jäi Mariasta aivan jotain muuta kuin huppu. 

- Katsoin, että onpas hyvä perse ja ihastuin välittömästi, hän tunnustaa. 

Rakkaus ei kuitenkaan leimahtanut heti liekkeihin ja kaksikko näkikin toisiaan muutaman vuoden ajan vain toisinaan ja silloinkin kaveripohjalta. 

Vuonna 2004 kaikki kuitenkin muuttui uusikaupunkilaisen yökerhon tanssilattialla pariskunnan tanssiaessa hitaita ja suudellessa.

- Yöllä Markus lähetti heti minulle viestin, että rakastan sua. 

"Jos haluat mennä naimisiin, niin nyt mennään"

Kaksikko on ehtinyt pitää yhtä jo pitkään, ja päätös häistä on muhinut hiljakseen takaraivossa. 

- Keväällä sanoin Markukselle, että ennen kuin täytän 30 juhannuksena, on päätettävä, menemmekö naimisiin vai ei. Monta vuotta Markus sanoi ettei halua naimisiin, mutta silti välillä vihjaili, että voisi halutakin, Maria selittää. 

Markukselle radiohäät olivat ratkaisu pulmaan. 

- Kun kuulin mainoksen radiosta sanoin, että jos haluat naimisiin, niin mennään radiossa. Ja näin siinä sitten kävi.

Toki naimisiinmeneminen radiossa myös jännittää. 

- Hirvittää, että kyseessä on suora lähetys ja sillä on niin monta kuulijaa. Ääni varmaan värisee ja kädet tärisee. Ja naaman tulee ihan varmaan joku jätti-finni! Maria pohtii.

Vaikeuksien kautta voittoon 

Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi, 8,5-kuukautinen Oona. Myös suhteen vaikein muisto liittyy Oonaan. 

- Ensimmäisessä ultrassa todettiin sikiöllä niskaturvotusta ja meille sanottiin, että lapsi ei ole välttämättä terve. Pelkäsimme, että menetämme lapsen. Muutaman viikon jouduimme odottamaan lisätutkimuksien tuloksia ja se oli aika rankkaa aikaa molemmille. Menin tietenkin googlettelemaan kaikkia kauhukertomuksia ja olin kauhuissani. Make onneksi jaksoi uskoa, että kaikki on kunnossa - ja onneksi olikin, Maria selittää. 

- Selvittiin kun uskoimme että kaikki on pakko olla hyvin, Markus summaa. 

Terveenä lopulta syntynyt tyttö on vanhempiensa silmäterä ja Markus sanookin, että parasta arjessa on seurata Oonan touhuja ja kasvamista yhdessä Marian kanssa.

"Se oikea"

Maria kehuu Markusta hyväksi isäksi, jolla on kiltti luonne, ja joka tuo myös silmäniloa arkeen. Markus ei myöskään epäröi kehua tulevan vaimonsa ulkoisia avuja ja luonnetta. Mutta näkevätkö tulevat aviopuolisot toisissaan minkäänlaisia vikoja?

- Markus voisi tykätä siivoamisesta hieman enemmän, Maria paljastaa. 

Markus puolestaan huomauttaa, että väsyneenä ja nälkäisenä Marialla on paha tapa kiukutella. 

Vaikka kukaan ei ole täydellinen, uskovat molemmat ehdottomasti löytäneensä sen oikean. Marian mukaan he ovat Markuksen kanssa sopivasti erilaisia ja sopivasti samanlaisia. 

- Markus täydentää puutteitani. Reagoin asioihin usein tunteella, ja Markus taas järjellä. Viihdymme toistemme seurassa ja arvostamme toisiamme, Maria selittää. 

Markus perustelee asiaa logiikalla. 

- Jos olen 12 vuotta jaksanut häntä katsella, hänen on pakko olla se oikea. 

(kuva: Marian ja Markuksen kotialbumi)

Suomen suurimmat häät

Suomen suurimpia häitä vietetään kolmella radiokanavalla, Radio Novalla, Radio Cityllä ja Iskelmällä perjantaina 19.8. Tuolloin kolme pariskuntaa saa toisensa suorassa lähetyksessä. Häät alkavat klo 9 vihkimisellä, jonka jälkeen häitä juhlitaan radiotoimituksissa hääkakun leikkauksen ja kuohuvan merkeissä.

Apukaasoiksi ja -bestmaneiksi pariskunnat saavat kunkin kanavan tähdet: Radio Novan Minna Kuukan ja Aki Linnanahteen, Iskelmän Anna-Mari Raaskan ja Mikko Siltalan sekä Radio Cityn Mikko Honkasen ja Ville Kinaretin.

Kilpailut

Uusimmat