Kuva: Fotolia

Kaukosuhteessa on viisi eri tasoa: Lue, mitä kaikkea välimatka tekee rakkaudelle

04.08.2016 13:15 - Tiina Svensk

Jos välimatka tulee osaksi parisuhdetta, tulee moni asia yllätyksenä.

Välimatka on aina haaste parisuhteelle etenkin, jos se tulee suhteeseenne oltuanne yhdessä jo jonkin aikaa. College Candyn artikkelissa muistutetaan myös, että etäisyys tuo kuitenkin aina oman sävynsä suhteeseen. Onneksi tilanteeseen voi myös totutella.

Kaukosuhteessa onkin College Candyn mukaan viisi eri vaihetta:

1. Kuherruskuukausi

Aluksi suhde saattaa tuntua kuviteltua helpommalta: tehän voitte tekstata koko ajan ja Skypettää, milloin vain haluatte! Ensimmäisenä kaukosuhteessa koittaakin kuherruskuukausi, jolloin koko tilanne näyttää olevan hallinnassa. Välimatka ei tunnu edes niin mittavalta, ja olette nähneet toisenne vasta.

2. Paniikki

On aamuyö, etkä saa unta. Kumppanisi on kaukana, ja olet juuri sisäistänyt, ettet voi suudella häntä päivän päätteeksi. Sen sijaan, että kävisitte illallisella ja iltakävelyillä, tuijotatte treffeillänne tietokoneen tai puhelimen näyttöä. Yhtäkkiä suhde alkaa tuntua pelottavalta ja haastavalta. Olet siis kaukosuhteen luomassa toisessa vaiheessa, jota kutsutaan paniikiksi. 

Siitä huolimatta muistat kuitenkin, että kaikki tämä on suhteen arvoista.

3. Kateus

Jokainen vastakkaisen sukupuolen edustaja, jonka kumppanisi mainitsee, on sinulle uhka. Tässä vaiheessa paniikki on muuttunut kateuteen, joka saattaa myöskin tuntua kauhistuttavalta.

Kateus ei johdu luottamuspulasta, mutta tunnet olosi haavoittuvaiseksi välimatkan vuoksi. Kateutta pidetäänkin kaikista haastavimpana vaiheena kaukosuhteeseen tottumisessa - mutta onneksi se ei kestä pitkään. 

4. Itsevarmuus ja rutiini

Neljäs vaihe suhteessanne antaa sinulle eniten mielenrauhaa. Rutiinien tullessa koet myös itsevarmuuden tunteen, joka helpottaa teidän molempien oloa välimatkasta huolimatta. Kun opitte toistenne aikataulut, tiedätte milloin voitte puhua ja vaihtaa kuulumisiani. Kaikki turhat väärinkäsitykset karsiutuvat hiljalleen pois, ja alat luottaa tulevaisuuteenne.

5. Tapaaminen

Onneksi olkoon! Olette päässeet siihen vaiheeseen suhteessanne, että tapaatte toisenne ensimmäistä kertaa. Tapaamista ennen sinusta tuntuu kuin näkisit kumppanisi ensimmäistä kertaa: et malttaisi odottaa hetken koittamista, perhoset täyttävät vatsasi ja olosi on jännittynyt. Olet myös ylpeä teistä molemmista, sillä selvisitte tähän vaiheeseen välimatkasta huolimatta.

Olet myös täysin varma siitä, että kaikki etäisyyden vuoksi nähty vaiva on sen arvoista - saat vihdoin nähdä rakkaimpasi, jonka vuoksi kestät välimatkaa. Olet varma suhteenne tulevaisuudesta.

Lue myös: Oletko kaukosuhteessa? Kokeile niksiä, joka tekee hommasta hiukan helpompaa

Lue myös: Kaukosuhteessa on myös hyviä puolia - 10 asiaa, joista kannattaa nauttia välimatkan painaessa

Lähde: College Candy

Kilpailut

Uusimmat