Kuva: Fotolia

Solvaaminen, arvaamattomuus ja kiristäminen - asiat, joita ei esiinny hyvässä parisuhteessa

12.10.2016 21:15 - Elisa Jalasjoki

Parisuhdekiusaaminen jää monesti helposti huomaamatta.

Parisuhde on paikka jossa olon tulisi olla turvallinen ja rakastettu. Valitettavasti useissa suhteissa näkyy monesti myös kiusaamisen merkkejä. Alle on listattu yhdeksän asiaa, joita kenenkään ei tarvitse parisuhteessa sietää.

1. Liian korkeat odotukset

Vaikka yrität parhaasi mukaan miellyttää kumppaniasi, se ei koskaan riitä. Puolisosi vaatii aina enemmän, sekä nostaa esille asioita joita et ole tehnyt, tai voisit tehdä paremmin. Hän haluaa olla elämäsi tärkein henkilö, mutta asettaa vaatimuksia joita on mahdoton toteuttaa. 

2. Jatkuva solvaaminen

Puolisosi kritisoi sinua avoimesti muiden läsnäollessa, sekä ollessanne kaksin. Kommentit ovat sarkastisia, uhkaavia, nöyryyttäviä ja keskittyvät niin sanotusti "virheisiisi". Itsetuntosi uhkaa vajota nopeasti maan alle ja saatat alkaa jopa uskoa solvauksia. 

3. Totuuden muuntelu

Kumppanisi kieltää puheitaan ja tekojaan, saaden sinut epäilemään mitä ja mistä tosiasiassa puhuttiin. Olet usein hämmentynyt ja huomaat epäilevän omaa järkeäsi. 

4. Arvaamattomuus

Et koskaan voi tietää kuinka kumppanisi aikoo reagoida. Sinulla ei ole keinoja ennustaa hänen käytöstään. Et tiedä milloin oma käytöksesi on oikeaa ja milloin väärää. 

5. Jättämisellä uhkailu

Puolisosi on kylmä ja jättää sinut huomiotta. Hän saattaa yrittää erkaantua perheestäsi ja ystävistäsi ja odottaa sinulta samaa. Yrität kaikkesi saada näkyviin toisen tunteita, sekä tunnet helposti itsesi epäarvostetuksi.  

6. Jatkuva riitely

Yhteinen aikanne kuluu riitelyyn. Kumppanisi rakastaa draamaa ja irroittaa asiat jatkuvasti irti asiayhteyksistään. Jos osallistut riitelyyn, vika on sinussa. Olet jatkuvasti kotona varpaillasi ja valmiina puolustamaan itseäsi uuden erimielisyyden sattuessa. 

7. Kiristäminen

Erolla uhkaileminen. Kumppanisi uhkaa jättää sinut, ellet suostu hänen vaatimuksiin. Vaikka tiedät että puolisosi kontrolloi ja manipuloi sinua, pelkäät yksin jäämistä etkä uskalla lähteä suhteesta tai sanoa vastaan. 

8. Seksillä kiristäminen

Puolisosi käyttää seksiä aseena. Seksi on keino parisuhteessa ylläpitää niin fyysistä kuin psyykkistäkin läheisyyttä, eikä sen käyttäminen kiristysvälineenä ole oikein.

9. Eristäminen 

Kumppanisi ei vietä mielellään aikaa läheistesi kanssa ja odottaa sinulta samaa. Hän puhuu negatiiviseen sävyyn perheestäsi ja ystävistäsi, sekä käyttäytyy epämiellyttävästi heidän läsnäollessa. Kumppanisi myös kannustaa sinua riitoihin heidän kanssaan. Saatat lopettaa jopa yhteydenpidon läheistesi kanssa kumppanisi painostuksesta.

Lähde: Female First

Lue myös: Pyörivätkö parisuhderiitasi jatkuvasti samojen teemojen ympärillä? Syy saattaa yllättää

Kilpailut

Uusimmat