Kuva: Fotolia

Rakkaudessa on viisi vaihetta - suurin osa ihmisistä eroaa jo kolmannessa

12.04.2017 11:26 - Anna Hopi

Jos suhde kestää viidennelle tasolle, pari elää todennäköisesti loppuelämänsä yhdessä.

Rakkaus on suuri mysteeri, jota pohtivat niin suhteessa elävät, sinkut kuin eronneetkin. Eronneet miettivät usein sitä, mikä meni vikaan ja miksi suuri rakkaus ei kestänyt. Parisuhteessa olevat kamppailevat pitääkseen suhteen kasassa. Sinkut taas toivovat ja etsivät tätä suurta tunnetta jonkun ihmisen kanssa.

Psykologi Jeff Diamond on tutkinut rakkautta 40 vuoden ajan työssään. Hän on huomannut, että monet ihmiset itseasiassa löytävät tosirakkauden elämässään. Ongelma on siinä, ettei pariskunta pysty pysymään yhdessä kaikkien rakkauden viiden vaiheen läpi. Monet saavuttavat kolmannen tason, jonka jälkeen erotaan.

Katso tasot alta.

1. Rakastuminen

Rakastuminen on ensi-ihastuminen ja toiseen kiinnittyminen. Silloin heijastetaan omia toiveita toiseen, ja kumppanista tulee ideaalipartneri. Hänessä ei ole lainkaan virheitä. Uskot, että hän täyttää jokaisen toiveesi ja odotuksesi. Uskot tosirakkauden voimaan, olet pilvissä.

2. Pariutuminen

Tässä vaiheessa rakkaudesta tulee vahvempaa, ja muutatte yhteen. Tutustutte toisiinne paremmin ja läsnäolosi alkaa vaikuttaa kaikkeen kumppanisi elämässä. Nautitte yhdessä elämisestä ja elätte symbioosissa keskenänne. Tässä vaiheessa moni menee naimisiin, hankkii lapsia ja perhe täydentyy muillakin jäsenillä. Tunnet olosi halutuksi ja suojelluksi. Uskot löytäneesi sen oikean.

(kuva: Fotolia)

3. Odotuksien kariutuminen

Kaikki toiveesi romuttuvat, ja tajuat, että toisessa ihmisessä onkin virheitä. Hän ei ole täydellinen ideaali-ihminen vaan ihan tavallinen ihminen ongelmineen. Kumppanista tulee ennalta-arvattava, ja se ärsyttää niin monin tavoin. Haluat erota ja mietit mielessäsi, ettei hän voi olla se oikea sinulle. Parisuhde vie voimia.

4. Todellisen kestävän rakkauden syntyminen

Jos teet paljon töitä, pääset irti edellisestä vaiheesta ja näet kumppanin eri silmin. Et enää omien odotusten kautta, vaan sellaisena kuin hän todella on. Hän on oikea ihminen, tavallinen. Hyväksyt hänet sellaisena kuin hän on ja otat myös elämän alamäet vastaan. Suhde parantuu haavoista.

(kuva: Fotolia)

5. Kahden ihmisen voimalla eteenpäin meneminen

Olette päässeet erimielisyyksistä yli ja löytäneet syvän, pitkään kestävän yhteyden. Tajuatte, että teillä on voimaa tehdä yhdessä jotain tämän maailman eteen. Olette yhdessä isomman tarkoituksen takia. Voitte tehdä töitä yhdessä, kirjoittaa yhdessä tai luoda jotain yhdessä. Kun alatte työskennellä yhdessä kaikkien aiempien tasojen jälkeen niistä selvinneenä, tiedätte 100-prosenttisesti, että olette juuri sen oikean ihmisen kanssa.

Lähde: Bright Side.

Lue myös: Onko hän elämäsi rakkaus? Ominaisuudet, joista tiedät

Kilpailut

Uusimmat