Kuva: Fotolia

Ensitreffit alttarilla -kaunotar rakastui mieheen, joka ei voi saada lapsia: "Tein valintani"

15.05.2017 14:22 - Anna Hopi

Ensitreffit alttarilla -sarjasta tuttu Pia kertoo nauttivansa puolisonsa kanssa lapsettomasta elämästä.

Kaikki pariskunnat eivät kaipaa lapsia arkeensa. Ensitreffit alttarilla -sarjassa suomalaisille tutuksi tullut Pia kiinnostui insinöörimiehestä, ja huomasi rakastuneensa tähän. Neljänsillä treffeillä hän sai kuulla, ettei mies voi saada lapsia. Pia avautuu blogikirjoituksessaan asiasta, joka koskettaa monia pareja kipeällä tavalla.

"Joskus olen miettinyt, onko minussa jokin vialla, kun biologinen kello ei tikitä, eikä äidinvaisto puutu peliin. En huumaannu vauvojen tuoksusta enkä tempaudu vauvakuumeen vietäväksi. En osaa leperrellä, vaan puhun uudelle tulokkaalle kuin vertaiselle ihmiselle. Kun työkaverit kerääntyvät vierailulle saapuneen tuoreen äidin ja vauvan ympärille, minä lyöttäydyn seuraan, vaikka en tiedä mitä sanoisin. Onnea varmaankin ja että onpa se ihana. Nukkuu vaunuissa ja tuhisee, " Pia kirjoittaa rehellisesti.

(kuva: Instagram)

"39-vuotiaana ymmärsin, ettei minun tarvitse välittää yhteiskunnan normeista ja ympäristön luomista paineista. Voin kulkea omaa tietäni, kunhan olen sinut itseni ja päätöksieni kanssa. En ole viallinen, vaikka biologinen kello ei pauhaakaan korvani juuressa. Oli heti helpompi hengittää. Tulevaisuus säteili valoa ja uusia mahdollisuuksia."

Kun se suuri rakkaus tuli elämään, Pia kohtasi tilanteen uusiksi ja joutui jälleen ajatuksen kanssa napikkain.

"Puolen vuoden kuluttua törmäsin diplomi-insinööriin, jonka hymykuopat hurmasivat minut ensimmäisellä tapaamisella. Neljänsillä treffeillä hän otti lapsiaiheen varovaisesti esiin. Kysyi, mitä ajattelen lapsista ja kertoi samaan hengenvetoon, ettei 99 prosentin varmuudella tule koskaan saamaan omia. Sanoi vielä, että ei halua lupaavasti versoavan suhteen kuihtuvan tämän takia, vaan on valmis tukemaan, jos haluan lapsen muulla tavoin, " nainen avaa.

"Jo nuorempana päätin, että lapsi tulee, jos on tullakseen. Elämä antaa ja ottaa, me kellumme aalloilla mukana. Olin varma, etten halua ja sanoin sen myös ääneen. Puhuimme asiasta pitkään ja perusteellisesti. En uskonut kestäväni hedelmällisyyshoitojaksoja, adoption odotusta tai muitakaan vaihtoehtoisia keinoja. Olimme täysin samalla aaltopituudella. Halusin ja hyväksyin hänet sellaisenaan. Tein valintani täysin tiedostaen ja vapaaehtoisesti."

Lue koko kirjoitus täältä.

(kuva: Instagram)

Seuraa Pian elämää Instagramissa täältä.

Lähde: Pian blogi.

Lue myös: Valitsitko lapsettomuuden? 10 parasta puolta, joita ei kehtaisi myöntää

Lue myös: "Olen liian itsekäs hankkiakseni lapsia" - naiset kertoivat syynsä lapsettomaan elämään

Kilpailut

Uusimmat