Kuva: Fotolia

Kuinka monta suhdetta tarvitaan ennen "sen oikean" löytämistä? Tutkimus selvitti

28.07.2017 18:45 - Iiro Myllymäki

Tutkimuksessa selvitettiin myös, miten kauan ihmiset seurustelivat kumppaninsa kanssa ennen naimisiinmenoa.

Uusi Bridebook-sivuston tekemä selvitys kertoo monia mielenkiintoisia faktoja avioliittoon päätyneistä parisuhteista. Näitä suhteita kartoitettiin kysymällä 4000:lta juuri naimisiin menneeltä brittiläiseltä yksityiskohtia heidän suhteistaan.

Tutkimuksessa kysyttiin muun muassa, montako vakavaa parisuhdetta ihmisillä oli ollut ennen ”sen oikean” löytämistä ja avioliittoon asettumista. Keskimäärin ihmisillä oli ollut kaksi vakavaa suhdetta ennen naimisiinmenoa.  

(kuva: Fotolia)

Samaisessa tutkimuksessa selvitettiin myös, kuinka kauan parit keskimäärin seurustelevat ennen naimisiinmenoa. Tulokseksi saatiin viisi vuotta. Tähän viiden vuoden keskimääräiseen seurusteluaikaan pureuduttiin tutkimuksessa vielä tarkemmin. Selvisi, että keskimäärin parit seurustelivat 17 kuukautta ennen yhteenmuuttoa ja asuivat yhdessä 22 kuukautta ennen kihlautumista. Tämän jälkeen kihloissa oltiin keskimäärin 20 kuukautta ennen naimisiinmenoa.

Tutkimuksen mukaan ihmiset ovat nykyään keskimäärin monta vuotta vanhempia mennessään naimisiin kuin muutama vuosikymmen sitten. Nykyään morsianten keski-ikä on 30,8 vuotta, kun taas vuonna 1971 se oli 22,6 vuotta. Sulhasten keski-ikä on nyt 32,7 vuotta, kun taas 1970-luvun alussa ikä oli 24,6 vuotta.

Lue myös: Onko avioliittonne vakaalla pohjalla? 11 paljastavaa merkkiä

Lähteet: Cosmopolitan, Bridebook

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat