Kuva: Fotolia

Oletteko tulleet riippuvaisiksi parisuhteestanne? 3 hälyttävää merkkiä

31.07.2017 19:45 - Senja Rapila

Jos ystävät ja perhe jäävät taka-alalle, on aika ottaa oma parisuhde ja sen laatu tarkasteluun.

On helppoa kadottaa itsensä parisuhteeseen. Rakkaus on ihanaa ja upeaa, mutta myrkyttävän läheisyysriippuvuuden ja terveen, rakastavan suhteen välillä on vain hienoinen raja.

Mistä sitten tunnistaa sen, jos on tullut liian läheisriippuvaiseksi suhteessa? Voit katsoa Elite Daily -julkaisun luettelemat asiat alapuolelta:

1. Vietätte kaikki vapaa-aikanne yhdessä

Vaikka oman kumppaninsa kanssa vapaa-ajan jakaminen on normaalia, siinä vaiheessa jos et tee enää tilaa ystävillesi ja perheenjäsenillesi, on aika kysyä itseltään oletko tulossa liian riippuvaiseksi kumppanistasi.

On hienoa, että haluat viettää aikaa kumppanisi kanssa, mutta jos hylkäät illanviettokutsuja ystäviltäsi sen tähden että haluat olla kotona rakkaasi kanssa, olet tulossa liian riippuvaiseksi.

2. Keksit tekosyitä kumppanillesi

Jos ystäväsi kertovat jatkuvasti kaipaavansa sinua ja aikaasi, saattaa jokin olla muuttunut sinussa. Kyse ei välttämättä ole siitä, että he ovat vain takertuvia ja haluavat, että vietät heidän kanssaan enemmän aikaa kuin oman kumppanisi.

Kiinnitä huomiota siihen, mitä läheisesi puhuvat suhteestasi sinulle. He rakastavat sinua ja haluavat sinulle pelkästään parasta. Terveessä suhteessa et keksi tekosyitä itsellesi tai kumppanillesi, tai joudu puolustelemaan tekemisiäsi tai menemisiäsi.

Jos kerrot viikko toisensa jälkeen tekosyitä ystävillesi siitä, miksi et voi nähdä heitä parisuhteesi tähden, on sinulla käsissäsi ongelma.

3. Et halua aloittaa uutta elämää

Joskus ihmiset pysyttelevät suhteissaan vain sen vuoksi, että he pelkäävät yksinolemista. Entä jos sitä ei koskaan löydäkään ketään toista? Ja joskus ihmiset pysyvät yhdessä sen vuoksi, että he ovat ottaneet yhdessä ison lainan. On vaikeaa erota henkilöstä, johon olet sitoutunut taloudellisesti.

Jos pelkäät uuden elämän aloittamista ja luotat heidän turvallisuuteensa, olet riippuvainen suhteesta. Jos et tunne oloasi mukavaksi tai itsevarmaksi itseksesi, on aika ottaa järeämmät aseet käyttöön.

Jos huomaat joitain näitä merkkejä omassa suhteessasi, olet todennäköisesti liian riippuvainen suhteestanne. Yritä siis viettää enemmän aikaa omillasi ja ystäviesi kanssa. Katso miltä se tuntuu ja miten kumppanisi reagoi asiaan. Kun annat suhteelle tilaa hengittää aina ajoittain, se kertoo, onko riippuvuutesi pahanlaatuista vai terveellistä läheisyydenkaipuuta.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Miehet kertovat: Ajatukset, joita mielessämme liikkuu seksin harrastamisen aikana

Lue myös: Kolme käytösmallia, jotka tuhoavat parisuhteen - ethän syyllisty?

Lue myös: Miehet paljastavat rehellisesti, miltä seksittömyys suhteessa tuntuu

Kilpailut

Uusimmat