Kuva: Fotolia

Tulitko petetyksi? 5 kysymystä, joihin tulee vaatia vastaus pettäjältä

22.10.2017 23:15 - Iiro Myllymäki

Pettäjältä tulee kysyä, onko hän valmis tekemään työtä itsensä kanssa pelastaakseen suhteen.

Kun on tullut petetyksi parisuhteessa, mielessä alkaa pyöriä monenlaisia kysymyksiä ja tunteita. Kaiken tunnemyllerryksen keskellä voi olla vaikea miettiä, mitä petolliselle osapuolelle kannattaa sanoa ja mitä pettämistilanteesta edes haluaa tietää. Jonkinlainen selvyys tilanteeseen kuitenkin on saatava, sillä puhumattomuus ei ainakaan vie asioita eteenpäin. Kun olet valmis, kannattaa asiasta käydä kunnon keskustelu. Elite Daily -sivusto vinkkaa kysymyksistä, jotka tuossa keskustelussa kannattaa kysyä.

1. Miksi aloit vältellä minua?

Ihmissuhdetutkija Jason Whiting on tutkinut pettämistä, ja hänen mukaansa petollisuuden voi usein arvata kumppanin aiempaa etäisemmästä käytöksestä. Jos siis huomasit kumppanisi käytöksessä muutoksia tähän suuntaan jo ennen kuin sait tietää pettämisestä, kysy kumppaniltasi syytä tähän etääntymiseen. Ensimmäinen askel ongelmien korjaamiseen on ylipäätään tietää, missä ongelma piilee.

2. Oletko valmis tekemään itsesi kanssa töitä pelastaaksesi tämän suhteen?

Kun kumppanisi on myöntänyt pettämisen, hän saattaa luvata ummet ja lammet siitä, miten hän aikoo parantaa tapansa ja muuttua. Tämän ei saa antaa jäädä sananhelinäksi, vaan sinun täytyy varmistua siitä, että hän todella tarkoittaa sitä. Hänen on oltava valmis tekemään vakavaa pohdiskelua oman itsensä ja käytöksensä suhteen, sillä muuten mikään ei muutu.

3. Mitä aiot tehdä, jotta pystyt olemaan entistä rehellisempi minulle vastaisuudessa?

Petetyksi tulemisessa hankalinta on käsitellä sitä, että kahden niin läheisen ihmisen välinen luottamus ja rehellisyys on murrettu. Tämän paikkaaminen vaatii ehdotonta sitoutumista rehellisyyteen jatkossa. Tässäkin on varmistuttava siitä, ettei lupailu jää tyhjien puheiden tasolle.

4. Miten perustelit itsellesi toimintasi pettämisen hetkellä?

Tähän kysymykseen ei ole mukava kuulla vastausta. Vastaus voi kuitenkin auttaa ymmärtämään tilannetta ja suhteenne ongelmia aivan uudella tavalla. Varmistu, että olet tarpeeksi vakaassa mielentilassa kysyäksesi tämän kysymyksen ja ottaaksesi vastauksen vastaan. Pettämistilanteesta ei ole mukava kuulla jälkikäteen, vaikka kumppanisi ei menisikään yksityiskohtiin.

5. Aiotko olla yhteydessä siihen tyyppiin, jonka kanssa petit minua?

Tähän kysymykseen saat toivottavasti vastaukseksi yksiselitteisesti ”en”. Jos yhteydenpito jatkuu, on hankala saavuttaa aiempaa luottamuksen tasoa takaisin suhteeseen.

Lue myös: Epäiletkö kumppanisi luotettavuutta? 3 ihmistyyppiä, jotka todennäköisimmin ajautuvat pettämään

Lue myös: "Niin minusta tuli Se toinen nainen" - naiset kertovat, kuinka päätyivät suhteeseen varatun kanssa

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat