Kuva: Fotolia

Kohota itseluottamustasi hetkessä – 7 helppoa askelta

08.01.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Ensimmäinen askel kohti parempaa itseluottamusta on hyväksyä, että kukaan meistä ei ole täydellinen. Armollinen asenne muita kohtaan ulottuu ennen pitkää myös itseesi.

Hyvään itseluottamukseen vaikuttavat monet eri seikat. On myös mahdollista, että aika ajoin itseluottamus saattaa kokea kolhuja elämässä sattuneiden vastoinkäymisten myötä. Hyvää oloa itsensä kanssa on kuitenkin mahdollista treenata.

Tought Catalog kokosi yhteen listan keinoista, joiden avulla kohotat itseluottamustasi hetkessä.

1. Tee hyvää ja auta myös muita

Hyvää tekemällä saat paremman mielen itsellesi ja on todennäköistä, että tätä kautta myös itsetuntosi kohenee. Katso rohkeasti ympärillesi ja mieti, onko kotonasi, työpaikallasi tai vaikka harrastusyhteisössäsi asioita tai seikkoja, joita voisit omalla toiminnallasi parantaa?

2. Muista, että vastaat teoistasi itsellesi

Ei pidä antaa liikaa arvoa sille, mitä muut sinusta ajattelevat tai antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa sinuun niin, että jätät tekemättä jotain sellaista, mistä olet haaveillut jo pitkään. Jos olosi tuntuu kaikesta huolimatta epävarmalta muista, että menestyneet ihmiset usein keskittyvät siihen, mitä he itse tekevät. Päätä toimia samoin ja tähtää rohkeasti kohti päämääriäsi.

3. Lopeta muiden tuomitseminen

Päästä tuomitsevista ajatuksista irti ja suhtaudu ystävällisesti ympärilläsi oleviin ihmisiin. Tämä ajatusmalli kehittää myös armollisuutta itseäsi kohtaan.

4. Muista, että kukaan meistä ei ole täydellinen

Kun itse hyväksyt omat puutteesi ja kehityskohteesi, on epätodennäköistä, että kukaan muukaan tulee käyttäneeksi niitä sinua vastaan. Muista, että sinun ei tarvitse käydä jatkuvaa taistelua omien epäkohtiesi kanssa, vaan opettele hyväksymään itsesi juuri sellaisena kuin olet.

5. Karsi elämästäsi myrkylliset ihmissuhteet

…ja etsi tilalle sellaisia ystäviä, joista saat paljon energiaa itsellesi. Samanhenkiset ihmiset inspiroivat sinua samalla kehittämään omaa persoonaasi ja saat heiltä tukea silloin, kun kohtaat elämässäsi vaikeita hetkiä.

6. Treenaa mieltäsi ja kehoasi

Liikunnan on todistettu edistävän merkittävästi hyvinvointiamme. Fyysisen kunnon kohentuminen on yksi treenaamisen hyödyistä, mutta vaikutukset voivat ulottua myös henkiseen hyvinvointiimme. Tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että treenin aikana vapautuneet endorfiinit kohottavat myös itsetuntoa.

7. Lopuksi: muista, että itsevarmuus lähtee sisältäpäin

Huomion kiinnittäminen ulkoisiin seikkoihin voi tuoda nopean, mutta lyhytaikaisen avun itsetunto-ongelmiin. Älä siis kuuntele liikaa neuvoja uudesta dieetistä, hiustyylistä tai vaatekaapin uudistamisesta, vaan keskity työstämään henkistä hyvinvointiasi ajan kanssa ja kiirehtimättä.

Lue myös: Testaa kuinka empaattinen olet – paljastavat piirteet listattiin

Lue myös: Sytytä kipinä suhteessanne kolmella seksikkäällä lauseella - oletko jo kokeillut?

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat