Kuva: Shutterstock

Nyt se on tutkittu: Siskosi tekee sinusta paremman ihmisen!

04.04.2018 16:45 - Senja Rapila

Vaikka sisarukst ajavatkin joskus raivon partaalle, ovat he silti tärkeitä elämässämme.

Jos sinulla on sisko, kannattaa hänestä olla  kiitollinen. Tutkimusten mukaan siskojen kanssa kasvaminen tekee sinusta paljon paremman ihmisen ja sen lisäksi myös paremman muutamalla muullakin elämän osa-alueella.

Huffington Postin julkaiseman artikkelin mukaan tutkimuksissa summattiin, että siskojen kanssa kasvaneilla henkilöillä on huomattavasti parempi empatiakyky, paremmat kommunikointitaidot, ja he osaavat ratkaista konflikteja paremmin. Siskon kanssa kasvaminen opettaa myös tutkimusten mukaan itsenäistymistä ja kunnianhimoisuutta.

Vuonna 2009 tehdyssä tutkimuksessa lisättiin myös, että siskojen kanssa kasvaminen auttaa sisaruksia löytämään tasapainon elämässään. Siskojen kanssa kasvaneiden kerrotaan käsittelevän elämän ongelmia paremmin ja stressaavan vähemmän.

Kerrotaan myös, että siskojen kanssa kasvaneet pojat ovat paljon parempia kommunikoimaan naisten kanssa.

Vaikka sisarukset riitelisivätkin paljon, tutkijat ovat summanneet, että niin pitkään kun suhteessa on kiintymystä ja rakkautta, positiiviset vaikutukset voittavat negatiiviset.

Vaikka kyseessä onkin vanha tutkimus, on se silti vielä ajankohtainen. Eli mikäli sinulla on sisko, kannattaa häntä pitää arvossa. Hän nimittäin tutkitusti tekee sinusta paremman ihmisen!

Olemme myös aiemmin kertoneet tutkimuksesta, jossa kerrottiin siskon tekevän sisaruksestaan onnellisemman elämässään. Pääset lukemaan aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Goodfullness, Huffington Post

Lue myös: Onko siskosi myös paras ystäväsi? Asiat, jotka ovat teille tuttuja

Lue myös: Oletko perheesi vanhin sisarus? Asiat, joihin pystyt takuuvarmasti samaistumaan

Kilpailut

Uusimmat