Kuva: Shutterstock

Hektinen elämänvaihe ja vaikea keskittyä? 7 niksiä, joiden avulla olet paremmin läsnä hetkessä

13.04.2018 17:45 - Emmi Moilanen - Luettu 155 kertaa

Oman kehon tarpeiden kuunteleminen sekä ajatuksista ja päivän tapahtumista kirjoittaminen ovat tehokkaita tapoja harjoittaa parempaa läsnäoloa.

Arjen kiireiden keskellä voi joskus tuntua siltä, että nykyhetkeen on hyvin vaikea keskittyä. Esimerkiksi lempitelevisiosarjan tapahtumat saattavat mennä täysin ohi yrittäessäsi rentoutua sohvalla, kun mieltä painavat asiat stressaavat, eivätkä tunnu jättävän sinua millään rauhaan.

Thought Catalog listasi seikat, joiden avulla opit nopeasti olemaan paremmin läsnä nykyhetkessä.

Kokeile näitä:

1. Iloitse myös pienistä asioista ja saavutuksista. Kyseessä voi olla esimerkiksi täydellisesti onnistunut aamukahvi tai uuden kirjan aloittaminen, jonka olet halunnut lukea jo pitkään.

2. Pidä taukoa sosiaalisesta mediasta ja ota silloin tällöin aikaa itsellesi niin, että et ole jatkuvasti muiden tavoitettavissa.

3. Ryhdy kirjoittamaan ajatuksistasi ja päivän tapahtumista esimerkiksi päiväkirjaan.

4. Opettele nauttimaan myös hiljaisuudesta. Musiikki, podcastit ja taustalla pyörivät televisiosarjat ovat mainio keino tehdä olosta kotoisa myös yksin ollessa. Pelkästä hiljaisuudesta nauttiminen auttaa sinua kuitenkin keskittymään hetkeen paremmin, sillä ajatuksesi eivät harhaile musiikin melodian tai jännittävän tarinan myötä muualle.

5. Kuuntele kehoasi. Kurniiko nälkä vatsassasi? Valmista itsellesi ravitseva ateria. Tuntuuko olosi väsyneeltä edellisen päivän treenin jäljiltä? Pidä lepopäivä ja anna kehosi toipua rasituksesta rauhassa. Oman kropan kuunteleminen on yksi tehokkaimmista keinoista opetella olemaan läsnä hetkessä.

6. Vaihda kuulumisia ystävien ja perheen kanssa muuallakin kuin sosiaalisessa mediassa. Kasvokkain tavatessa keskitytte keskusteluun tarkemmin ja olette toisillenne läsnä paremmin kuin vain viestien välityksellä.

7. Tee lista asioista, joista olet kiitollinen juuri nyt.

Lue myös: Rakastatko viettää aikaa kotonasi? 8 seikkaa, joihin todennäköisesti samaistut

Lue myös: Testaa kuinka empaattinen olet – paljastavat piirteet listattiin

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat