Kuva: Shutterstock

Vaikea keskittyä ja ajatus harhailee? 6 niksiä, joiden avulla parannat keskittymiskykyäsi

17.04.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Ennen toimeen tarttumista on hyvä tehdä itselleen täysin selväksi se, mitä kaikkea tehtävän suorittaminen todella vaatii.

Kohtaamme aina silloin tällöin päiviä, jolloin keskittyminen tuntuu vaikealta ja työn teko on normaalia hitaampaa. Jos kuitenkin huomaat, että harhailevat ajatukset häiritsevät jatkuvasti keskittymistäsi, on olemassa muutama seikka, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Jos sinulla on keskittymisvaikeuksia, lue alta Elite Dailyn listaamat niksit keskittymiskyvyn parantamiseksi.

Niksit, jotka parantavat keskittymiskykyäsi:

1. Jos ympärillä oleva häly häiritsee keskittymistäsi, investoi kuulokkeisiin, jotka eristävät ulkopuolelta tulevaa melua hyvin.

2. Jos mahdollista, pidä etäpäivä töistä silloin, kun päivän tehtävälista näyttää todella hektiseltä. Huomiosi ei harhaudu työnteosta kuulumisten vaihtamiseen työkavereidesi kanssa sekä voit käyttää normaalisti työmatkaan kuluvan ajan tehokkaaseen työskentelyyn.

3. Opettele käyttämään kalenteria. Keskittymistä voi parantaa jo pelkästään se, ettei sinun tarvitse enää mielessäsi hallita kaikkia suoritettavia askareita.

4. Ennen kuin ryhdyt toimeen, tee itsellesi selvä suunnitelma siitä, mitä kaikkea tehtävän suorittaminen sinulta todellisuudessa vaatii.

5. Siivoa työpisteesi ja järjestele keskittymistä häiritsevät seikat pois näköpiiristäsi.

6. Ole rehellinen ystävillesi ja työkavereillesi. Myönnä läheisillesi reilusti, että tarvitset hetken omaa aikaa työskentelyyn ja siihen, että saat varmasti sinulle tärkeät hoidettua kunnialla.

Lue myös: Onko sinun aika etsiä uusi työ? Neljä merkkiä paljastavat

Lue myös: Yleinen virhe laskee työntekijän tehokkuutta ja luovuutta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat