Kuva: Shutterstock

Houkutteleeko deittailu eron jälkeen? 4 merkkiä paljastaa, että tarvitset lisää aikaa toipumiseen

10.06.2018 11:15 - Emmi Moilanen - Luettu 779 kertaa

Itseluottamuksen puute on eräs hälytysmerkki joka paljastaa, että et ole ehkä täysin käsitellyt eron aiheuttamia tunteita.

Parisuhteen päättyminen muuttaa usein elämää monella eri tapaa. Toinen ei ole enää vierellä jakamassa elämän iloja ja suruja, koti saattaa vaihtua uuteen ja yksin vietetty aika voi aluksi tuntua vaikealta. Sydänsurut ja tunteiden käsitteleminen voivat tuntua kivuliailta, mutta niitä ei tulisi kuitenkaan paeta, sillä omien tuntemusten syrjään laittaminen vain hidastaa erosta toipumista.

Elite Daily -sivusto haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, mitkä seikat paljastavat sen, että sydänsuru painaa mieltä yhä, etkä ole täysin päässyt yli erosta.

1. Ero on tuore

Sydänsurujen keskellä useimmilla meistä on taipumusta etsiä nopeaa ratkaisua mielialan parantamiseen. Tässä tilanteessa deittailun uudelleen aloittaminen voikin tuntua hyvältä idealta. Ihmissuhdeasiantuntija Nora DeKeyserin mukaan tämä ei kuitenkaan aina ole paras ratkaisu.

- Eron jälkeen suosittelen aina, että jokaisen tulisi ottaa aikaa itselleen. Deittaile itsesi kanssa, muistele kuka sinä olet yksilönä. Oma aika auttaa sinua rakentamaan myös itseluottamustasi takaisin, joka myöhemmin on viehättävä piirre uusien deittikumppanien silmissä.

2. Et luota itseesi

Todella paha ero voi saada sydämen lisäksi myös mielesi särkymään. Rumasti päättynyt ihmissuhde voi heikentää luottamusta omaan arviointikykyyn ja ihmissuhdeasiantuntija Alessandra Contin mukaan on normaalia alkaa epäillä itseään.

- Kuulen usein lauseen, ”kuinka en nähnyt ja osannut ennakoida tätä?” Tämä on todella yleistä, hän kertoo.

- Mietit, miksi et nähnyt merkkejä siitä, että kumppani on epäluotettava tai manipuloiva ja alat kyseenalaistaa omaa arviointikykyäsi, hän jatkaa.

Contin mukaan paras keino itseluottamuksen uudelleen rakentamiseen on muistaa olla armollinen itselleen. Muista myös, että et ole vastuussa kenenkään toisen huonosta käytöksestä.

3. Ajattelet jatkuvasti entistä seurustelukumppaniasi

Jos entinen seurustelukumppani pyörii mielessäsi jatkuvasti, on todennäköistä, että et ole vielä täysin toipunut erosta. DeKeyser vinkkaa myös kikasta, jonka avulla on helppo selvittää, tarvitseeko mielesi yhä aikaa ihmissuhteen päättymisestä toipumiseen.

- Mieli on rehellisimmillään silloin, kun olemme väsyneitä. Tarkkaile siis, mitä mielessäsi pyörii ensimmäisenä, kun heräät uuteen päivään, hän kertoo.

Jos päättynyt parisuhde ja entinen seurustelukumppani ovat asioita, jotka valtaavat mielesi välittömästi, on parempi ottaa lisää aikaa tunteiden läpikäymiseen.

4. Et ole sallinut itsesi käsitellä kaikkia tunteita

Vaikean eron jälkeen on myös tyypillistä, että omia ajatuksia haluaisi paeta ja negatiivisten tunteiden käsittelemistä lykätään aina vain eteenpäin. Seksologi Martha Tara Leen mukaan tunteille tulisi kuitenkin antaa hetki aikaa heti, kun ne valtaavat mielesi.

- Uskotaan, että jos sallimme itsemme tunnustella tunnetta 17 sekunnin ajan, tunne vaihtuu.

Lue myös: 10 järjetöntä asiaa, jotka eronnut ihminen tekee - kuulostaako tutulta?

Lue myös: 6 hyvää asiaa, jotka vaikeinkin ero sinulle opettaa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat