Kuva: Shutterstock

Eikö kumppani ole tosissaan kanssasi? Parisuhdeneuvojat listasivat suurimmat hälytysmerkit

09.07.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Eräs suurimmista hälytysmerkeistä on se, että tulevaisuuden haaveet ja suunnitelmat eivät koskaan tunnu muuttuvan sanoista teoiksi.

Vaikka tapailu on muuttunut seurusteluksi, se ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, että osapuolet olisivat samalla sivulla suhteensa tilanteesta. On mahdollista, että kumppani välttelee puhumasta yhteisen tulevaisuuden tarkoista suunnitelmista, joka voi olla merkki siitä, ettei hän ole tosissaan kanssasi.

Asiantuntijat listasivat Elite Daily -sivustolle suurimmat hälytysmerkit, jotka paljastavat, ettei kumppani etsi parisuhteelta mitään vakavaa.

1. Et ole tavannut hänen perhettään ja läheisiä ystäviään

Tapailun alkuvaiheessa on normaalia, että kumppanukset eivät ole tulleet vielä tavanneeksi toistensa vanhempia ja kaikkia ystäviä. Jos seurustelua on kuitenkin jatkunut jo pidempään, tällainen käytös voi olla hälytysmerkki siitä, että toinen ei ole vakavissaan kanssasi.

- Kun kumppani ei ole halukas sitoutumaan vakavaan suhteeseen, hän keksii myös tekosyitä minkä takia ei esittele sinua ystävilleen ja perheelleen, parisuhdevalmentaja Susan Winter toteaa.

-Muista, että kumppanin sisäpiiriin pääseminen tarkoittaa sitä, että olet tärkeä ja merkittävä osa hänen elämäänsä, hän jatkaa.

2. Hän ei sisällytä sinua tulevaisuuden suunnitelmiinsa

Yhteisestä tulevaisuudesta haaveileminen ei aina ole riittävä merkki osoittamaan, että kumppani haluaa vakavan suhteen kanssasi. Sanojen tulisi ennen pitkää nimittäin muuttua teoiksi.

- Hän saattaa maalailla haavekuvia ihanasta yhteisestä tulevaisuudesta, johon sisältyy lomia, seikkailuja ja jännitystä, Winter kertoo.

- Huomaat kuitenkin, etteivät sanat muutu missään vaiheessa teoiksi. Kumppani pitää keskustelun haavemaailmoissa mieluummin kuin todellisuudessa, Winter tiivistää.

3. Ette tee yhteisiä päätöksiä

Lifecoach Pricilla Martinezin mukaan yksipuolinen päätöksenteko parisuhteessa kielii siitä, että kumppani ei suhtaudu toiseen osapuoleen riittävän kunnioittavasti.

- Et ole lainkaan osallisena päätöksentekoon tai sinun mielipiteitäsi ei oteta huomioon, hän toteaa Elite Dailylle.

4. Kumppani on epäjohdonmukainen

Vaikka kumppani vakuuttaisi olevansa onnellinen suhteessa, hänen käytöksensä saattaa kieliä muuta.

- Kun kumppanista alkaa tuntua siltä, että suhde on muuttumassa vakavammaksi kuin hän haluaisi, on normaalia, että hän vetäytyy ja muuttuu etäisemmäksi. Hänellä voi kestää kauan vastata puheluihin ja viesteihin, deittailuvalmentaja Eric Resnick kuvailee.

Lue myös: Lauseet, joilla ehkäiset riidat parisuhteessa - oletko jo kokeillut?

Lue myös: Aikooko deittisi perua treffit viime metreillä? 4 merkkiä paljastavat

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat