Kuva: Shutterstock

Oletko perfektionisti? Haasteet, jotka jatkuva täydellisyyden tavoittelu tuo parisuhteeseen

09.08.2018 17:15 - Emmi Moilanen - Luettu 434 kertaa

Perfektionistin on usein vaikea keskittyä hetkeen ja esimerkiksi työasioista stressaaminen voi aiheuttaa sen, että parisuhdeaika on kortilla.

Täydelliseen suoritukseen pyrkiminen tekee meille jokaiselle välillä hyvää. Jos paras mahdollinen lopputulos tulee kuitenkin lähes pakkomielteeksi jokaisella elämän osa-alueella, on hyvä muistuttaa itselleen, että kaikessa ei tarvitse olla paras.

Thought Catalog -sivusto listasi haasteet ja yllättävät seikat, joita perfektionismi voi aiheuttaa myös parisuhteeseen.

9 haastetta, jotka täydellisyyden tavoittelu tuo mukanaan:

1. Haluat kaiken sujuvan aina täydellisesti ja sinusta tuntuu, että vastuu painaa jatkuvasti vain sinun harteillasi.

2. Haluat suoriutua täydellisesti myös töissä ja keskityt paljon uraasi. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että joskus romanttinen parisuhdeaika voi olla tiukassa, eikä aikaa treffeille tunnu löytyvän.

3. Analysoit pienimmätkin asiat puhki. Olipa kyse sitten treffeille pukeutumisesta tai kumppanille kirjoitetusta viestistä.

4. Teet kaiken aikaa suunnitelmia päässäsi. Tästä aiheutuu se, että sinun on vaikeaa olla spontaani tai keskittyä olemaan läsnä hetkessä.

5. Odotat aina täydellistä hetkeä, jolloin esimerkiksi romanttiset eleet saattavat jäädä tekemättä. Myöskään omien tunteiden tunnustamista ei tulisi pidätellä liian kauan.

6. Ärsyynnyt helposti, jos suunnitelmasi menevät mönkään. Tämän voi aiheuttaa esimerkiksi treffien peruminen tai kumppanin halu tehdä muutoksia suunnitelmiinne.

7. Huomaat, että saatat laittaa kumppanin poseeraamaan kuvaa varten monta kertaa, jotta saat täydellisen otoksen sosiaaliseen mediaan. Myös ruokailun aloittaminen ravintoloissa voi viivästyä, sillä sinun on saatava juuri oikeanlainen kuva myös ateriastanne.

8. Olet harvoin tyytyväinen ja sinusta tuntuu, että et koskaan tee tarpeeksi. Lahjojen ostaminen ja kumppanin kehuminen… Mikään ei riitä sinulle.

9. Haluat miellyttää muita ihmisiä ja tästä voikin aiheutua se, että parisuhteessa laitat kumppanin tarpeet jatkuvasti omiesi edelle, etkä kiinnitä riittävästi huomiota omaan hyvinvointiisi.

Lue myös: Tutustu syvällisemmin treffikumppaniisi - asiantuntija listasi parhaat kysymykset

Lue myös: Eikö töihin lähteminen huvita? 5 täsmävinkkiä motivaation uudelleen löytämiseksi

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat