Kuva: Shutterstock

Työpaikkaromanssit ovat suurempi tabu kuin ennen - katso miksi

01.10.2018 18:15 - Lauri Kujanpää

Useat yritykset ovat kieltäneet romanssit työpaikoilla kokonaan.

Työpaikkaromanssit koetaan nykyään suuremmaksi tabuksi kuin ennen, paljastaa tuore tutkimus. Direct Line -sivun tutkimuksen mukaan Me Too -kampanja on vaikuttattunut työpaikalla lähestymiseen eivätkä ihmiset uskalla enää kertoa ihastuksestaan työkaverille. Iso-Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa jopa 80 prosentia vastaajista kokee, että työpaikkaromanssit eivät ole hyväksyttäviä. Jopa useat yritykset ovat kieltäneet suhteet työpaikoilla kokonaan.

Tutkimuksesta paljastuu myös ,että kolmasosa ihmisistä piilottelee jo olevaa suhdetta kaikilta, kuten esimerkiksi esimiehiltä ja työkavereilta. 

Parisuhdepsykologi Susan Quilliamin mukaan olisi hyvä piirtää tarkka viiva siihen, millaiset suhteet ovat hyväksyttäviä. 

- On luonnollista, että työpaikalla keskenään työskentelevät saattavat ihastua toisiinsa. Työpaikalla olisi hyvä tehdä selväksi, saako työntekijöiden välillä olla romantiikkaa ja jos saa, niin missä tilanteissa. Tietenkään työpaikka ei ole mikään lauantai-illan treffimesta, vaikka toimiston ilmapiiri olisikin hyvin avoin, Quilliam sanoo Independent-lehdelle.

Myös journalisti Harriet Minter on ottanut kantaa asiaan. Hän on sanonut Good Morning Britain -ohjelmassa, että työpaikkaromanssit olisi hyvä kieltää kokonaan, sillä jännitteet parien välillä voivat aiheuttaa työympäristössä ongelmia.

- Tietenkään ihmisiä ei voi käskeä olla ihastumatta, mutta romanttista suhdetta ei saa ylläpitää työpaikalla - se vaikuttaa kaikkeen, Minter kertoo.

Lue myös: IL: Näin monella on ollut työpaikkaromanssi – oletko yksi heistä?

Lue myös: Työpaikkaromanssien määrä riippuu alasta - löytyykö oma työsi listalta?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat