Kuva: Shutterstock

Ahdistaako yksinäisyys? Ihmiset kertovat omin sanoin, kuinka he ovat löytäneet ystäviä

27.11.2018 22:45 - Lauri Kujanpää

Eräs anonyymi kertoo, kuinka on löytänyt koirapuistosta jopa nykyisen miehensä.

Yksinäisyys on asia, jota liian monet joutuvat kokemaan haluamattaan. Kyse voi olla esimerkiksi ujoudesta, elämäntilanteesta tai ongelmista, jotka ajavat syrjäytymisvaaraan. Yksinäisyys on iso terveydellinen riski, joka voi aiheuttaa paljon erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä sairauksia.

Ihmiset ovat kyselleet eri internetin keskustelufoorumeilla, kuinka yksinäisyydestä pääsisi eroon. Monien iloksi useat ihmiset ovat olleet valmiita auttamaan ja ovat jakaneet omia kokemuksia, kuinka he ovat löytäneet seuraa: Ystäviä on löytynyt muun muassa koirapuistosta ja pelien parista.

Lue jutut alta.

"Itse löysin seuraa netistä ja pelien kautta. Rakastimme samoja pelejä ja nyt olemme tutustuneet myös oikeassa elämässä. On ihanaa, kun on ystäviä, jotka jakavat samat intohimot."

"Itse ostin koiran ja aloin tutustumaan koiraihmisiin. Löysin koirapuistosta jopa nykyisen aviomieheni."

"Vapaaehtoistyö voi olla hieman klisee, mutta sitä kautta olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin, joita voin nykyään sanoa jopa ystäviksi."

"Itse olin niin kyllästynyt siihen, että jouduin olemaan yksin, joten päätin, että nyt uskallan jutella ihmisille. Aloin koulussa ihan vain puhumaan muille ja pikkuhiljaa aloin löytämään uusia kontakteja. Ei ehkä vielä ystäviä, mutta ainakin kavereita"

"Vaihdoin kokonaan työtä ja oli helpottavaa mennä paikkaan, jossa kukaan ei tiennyt minusta mitään. Oli siis helpompi aloittaa puhuminen ja tutustuminen, koska ennen olin todella sulkeutunut ja minua jopa välteltiin. Nyt paras kaverini on kanssani joka päivä töissä ja vapaa-ajalla ja se on ihanaa."

"Ryhmäliikuntatunnit ovat olleet elämäni pelastus. On ihanaa, kun saa urheilla kivojen ihmisten kanssa ja kokoonnumme myös illanviettoihin!"

Lue myös: Yksin elämisen ei tarvitse tuntua yksinäiseltä - Asiantuntijat paljastavat parhaimmat neuvonsa

Lue myös: Tunnetko olosi yksinäiseksi eron jälkeen? 6 neuvon avulla helpotat oloasi välittömästi

Lue myös: Tuore tutkimustulos: Yksinäisyys sairastuttaa

Lähteet: Quora, Reddit

Kilpailut

Uusimmat