Kuva: Shutterstock

Eropäätöstä ei tulisi tehdä hätiköiden – 12 tapaa, jotka voivat vielä korjata parisuhteesi

09.01.2019 22:45 - Emmi Moilanen

Parisuhdeongelmia ratkoessa on hyvä muistaa esimerkiksi se, millä tavalla kohtelitte toisianne seurustelun alkuvaiheessa.

Parisuhteissa, kuten myös muissa elämämme läheisissä ihmissuhteissa, kohtaamme hyviä ja huonoja hetkiä. Vaikealla hetkellä on tärkeää olla toisen osapuolen tukena, mutta joskus erimielisyydet johtuvat kumppanusten keskinäisistä väleistä.

Pitkään jatkuneiden parisuhdeongelmien keskellä ollessa on tavallista, että myös eroaminen otetaan puheeksi. Popsugar-sivusto listasi asiat, joita kuitenkin olisi hyvä kokeilla ennen parisuhteen päättämistä. Suomensimme parhaimmat neuvot alle.

Asiat, joita kokeilla ennen eropäätöksen tekemistä:

1. Keskinäisen kommunikaation parantaminen. Varmistakaa, että päämääränne välienselvittelyssä on molempia miellyttävä ratkaisu eikä se, että kumpikin teistä yrittää saada viimeisen sanan itselleen.

2. Älkää arkailko pyytää ulkopuolista apua ja muistakaa, että esimerkiksi terapia on yksi tapa selvitellä parisuhteen myrskyjä.

3. Sanokaa toisillenne enemmän ”kyllä,” älkääkä automaattisesti torpatko toistenne mielipiteitä ja ehdotuksia. Kompromissit tuovat suhteeseen takaisin positiivisuutta ja huomioiduksi tulemisen tunnetta.

4. Päästäkää irti negatiivisista muistoista. Ongelmia parisuhteessa aiheuttavat usein käsittelemättömät menneisyyden tapahtumat, jotka ovat jostain syystä jääneet kalvamaan mieltä.

5. Muistakaa kärsivällisyyden ja kuuntelutaidon tärkeys erityisesti vaikeista asioista keskustellessanne.

6. Asettakaa selkeitä yhteisiä tavoitteita, joita kohti lähdette etenemään suhteen laatua parantaaksenne.

7. Muistelkaa millä tavalla kohtelitte toisianne suhteen alkuvaiheessa ja ottakaa samoja tapoja jälleen osaksi arkeanne.

8. Rikkokaa tuttuja rutiineja ja kaavoja. Toteuttakaa asioita, joiden tekemistä olette suunnitelleet pitkään tai lähtekää spontaanisti yhteiselle lomalle.

9. Viettäessänne yhteistä laatuaikaa sulkekaa puhelimenne ja muut häiriötekijät ympäriltänne.

10. Vaikka suhteessa olisi meneillään vaikeat ajat ja kumppanin käytös ärsyttää, keskity vastapainoksi myös siihen, millaisia hyviä puolia hänestä löytyy.

11. Muista, että riitelyyn tarvitaan kaksi osapuolta ja pohdi, millä tavalla voisit myös itse muuttaa käytöstäsi.

12. Näyttäkää toisillenne arjessa rakkautta pienin teoin. Esimerkiksi ohimennen annetut halaukset ja kosketukset tuovat suhteeseen takaisin rakkauden ja huomioiduksi tulemisen tunteita.

Lue myös: Ethän tyydy keskinkertaiseen parisuhteeseen? Keskustelut, jotka tulisi käydä jo suhteen alussa

Lue myös: 6 merkkiä paljastaa, että ero kumppanistasi tekee sinut onnellisemmaksi

Lue myös: Tiesitkö, että tylsyys parisuhteessa on myös hyväksi? Vahvistaa suhdetta viidellä tapaa

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat