Kuva: Shutterstock

Tuhoisat parisuhdemyytit, joiden uskominen sinun täytyy lopettaa heti - syyllistytkö?

05.03.2019 21:45 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi ei ole olemassa pelkästään yhtä "sitä oikeaa".

Parisuhteeseen liittyy paljon tunteita ja uskomuksia. Totuus on kuitenkin se, että jokaisen parisuhde on erilainen, eikä yleiset uskomukset voi päteä yksiselitteisesti jokaiseen parisuhteeseen. 

VeckoRevyn-julkaisun on listannut parisuhdemyytit, jotka sinunkin kannattaisi heittää romukoppaan. 

Parisuhde on ratkaisu kaikkeen

Parisuhde on ihana asia, mutta sitä ei tulisi pitää itseisarvona elämässä. Sen sijaan elämässä on olemassa paljon muitakin asioita, joista varmasti saat nautintoa. Älä siis oleta, että parisuhde on ratkaisu kaikkeen. 

Kun parisuhde on onnellinen, se on myös helppoa 

Monet mieltävät onnellisen parisuhteen helpoksi, mutta näin se ei ole. Jokainen parisuhde vaatii osallistuvaa ja keskustelevaa otetta sekä panostusta. Näin ollen, sinun ei tule potea huonoa omaatuntoa siitä, jos koet, että sinun pitää tehdä enemmän töitä parisuhteesi eteen. 

Onko hän, "SE OIKEA? 

Totuus on, että on olemassa todella monta oikeaa henkilöä juuri sinulle. Se vain riippuu elämäntilanteestasi, ajasta sekä monista muista elämääsi vaikuttavista asioista. Sen vuoksi sinun tulisikin luopua yleisestä ajatuksesta, että maailmassa on olemassa vain yksi oikea henkilö juuri sinua varten. 

Tulette aina ymmärtämään toisianne 

Ei, ihmiset muuttuvat elämässä ja vaikka suhteen alussa tuntuisikin siltä, että olette täysin samaa mieltä asioista, siihen ei pitäisi tuudittautua. Tulee asioista, joista ette ole samaa mieltä, eikä teidän tarvitsekaan olla. On aivan hyväksyttävää nähdä tietyt asiat eri tavalla. Tärkeää on pystyä puhumaan asioista ja hyväksyä, että ei pysty välttämättä muuttamaan toisen mielipidettä. 

Lue myös: Haluatko oppia tuntemaan uuden kumppanisi vieläkin paremmin? Kysymykset, jotka kannattaa esittää

Lue myös: Rakastaako kumppani sinua ansaitsemallasi tavalla? Lauseet, jotka jokaisen pitäisi kuulla suhteessa

Lähde: Veckorevyn

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat