Kuva: Shutterstock

"Hän manipuloi minua vuosien ajan" - Ihmiset kertovat, miksi ystävyyssuhde katkesi

23.03.2019 17:15 - Iiro Myllymäki

Ystävyys saattaa loppua kuin seinään, kun toinen osapuoli löytää itselleen seurustelukumppanin.

Erot ovat rankkoja, oli kyse sitten romanttisesta suhteesta tai ystävyyssuhteesta. Ystävät ovat äärimmäisen tärkeä osa elämäämme ja he tietävät meistä kaiken. Tästä syystä on henkisesti raskasta, kun yhtäkkiä tämä ystävä ei olekaan enää elämässämme – etenkin jos ystävyys on päättynyt riitaisesti.

Miksi ystävyys sitten loppuu? Mikä on tarpeeksi suuri syy pistämään vahvan siteen poikki? Brittiläinen Metro-lehti on kysynyt ihmisten kokemuksia ystävyyssuhteiden päättymisistä, ja käy ilmi, että syyt ovat hyvin moninaisia.

Myrkyllinen huomionhakija

”Hän feikkasi kaksi keskenmenoa vain kuukausia sen jälkeen, kun minulla oli ollut keskenmeno, koska hän näki sen huomion ja sympatian, mitä sain ystäväporukaltamme ja halusi olla huomion keskipisteenä taas. Myrkyllinen huomionhakija on hyvä kuvaus hänestä.”

”Hän puhui paskaa”

”Tajusin, että hän puhui paskaa kaikista hänen läheisistä ystävistään, joten luultavasti hän puhui paskaa myös minusta.”

Kasvu erilleen

”Me vain taisimme kasvaa erilleen, ja sitten hän lakkasi näkemästä vaivaa ystävyytemme eteen, joten minäkin lakkasin. Näin hänet noin vuosi sitten sattumalta, ja olin iloinen nähdessäni, että hänellä oli kaikki hyvin, mutta meillä ei ollut samanlaista kemiaa enää. Se on varmaan vain osa aikuistumista, ja se on ihan okei.”

Poikaystävä meni edelle

”Hän viimein löysi kunnon poikaystävän itselleen, ja nopeasti edenneen romanssin keskellä minä en ollut enää hänelle hyödyksi. Lakkasin olemasta olemassa hänelle, ja minut hylättiin hyvin helposti.”

Äidin kuolema

”Äitini kuoli juuri ennen ystäväni häitä, eikä ystäväni ymmärtänyt, etten pysty tulemaan häihin. Minulla kesti kuusi viikkoa ennen kuin otin häneen yhteyttä ja pyysin saada nähdä hääkuvia. Olin hoidossa, koska olin romahtanut henkisesti äitini kuoleman takia. Ystäväni sanoi minua itsekkääksi.”

Biseksuaalisuus erotti

”Kerroin ystävälleni, että olen biseksuaali. Hän sanoi hyväksyvänsä minut edelleen, mutta sitten hän asteittain lopetti minulle puhumisen. Muutamassa viikossa hänellä oli aivan uusi ystäväporukka. Ja nyt, vuosia myöhemmin hän on maagisesti taas ilmestynyt elämääni ja pyytää minua taas hengaamaan hänen kanssaan. Ei koskaan enää.”

Henkistä manipulaatiota

”Dumppasin myrkyllisen ’parhaan’ ystäväni 15 vuoden ystävyyden jälkeen. On kamalaa, että siinä kesti niin kauan, mutta tilanne on kuin missä tahansa huonossa ihmissuhteessa – et tajua, kuinka huonosti asiat ovat ennen kuin olet päässyt tilanteesta pois. Minua hävettää kertoa, että annoin hänen manipuloida itseäni vuosien ajan. Minulla oli todella huono itsetunto ja annoin hänen pompotella minua. Sitten kun aktiivisesti työskentelin mielenterveyteni eteen, pidin itsestäni parempaa huolta ja minusta tuli jämäkämpi, hän ei pitänyt siitä. Minun piti tehdä valinta: joko tehdä itsestäni parempi ihminen tai pienentää itseäni hänen takiaan. Valitsin itseni.”

Lue myös: Manipuloiko läheinen sinua jopa huomaamattasi? 6 merkkiä paljastaa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat