Kuva: Shutterstock

Asiat, joita ei koskaan tulisi salata kumppanilta - katso psykologien paljastava listaus

24.08.2019 08:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi aiempien parisuhteiden ongelmakohdista keskusteleminen voi ehkäistä riitoja nykyisessä suhteessa.

Parisuhteen syventyessä ja vakavoituessa kumppanin oppii tuntemaan yhä paremmin. On kuitenkin mahdollista, että jotkut asiat menneisyydestä haluamme pitää vain itsellämme, emmekä tule maininneeksi niistä kumppanille sanaakaan.

Avoin keskustelu kuitenkin kannattaa ja joukko psykologeja listasi Bustlelle ne asiat, joita ei koskaan tulisi salata kumppanilta. Alla olevista aiheista keskusteleminen ennaltaehkäisee tehokkaasti parisuhderiitoja tulevaisuudessa.

1. Toiveet siitä, missä paikkakunnalla haluaisit tulevaisuudessa asua

- Asuinpaikkakunta on yksi suurimmista päätöksistä, joita teemme elämässä, psykoterapeutti Jennifer L. Silvershein muistuttaa.

2. Mitä ajattelet lastenhankinnasta

- Jos tiedät haluavasi lapsia, mutta kumppanisi on vielä kahden vaiheilla, on todennäköistä, että asiasta muodostuu hieman isompi ongelma kuin viinilasin äärellä käytävä, kevyt keskustelu, Silvershein varoittaa.

3. Rahankulutustottumukset

Psykologi Nicole Issan mukaan parisuhteen vakavoituessa myös taloudelliset asiat on hyvä ottaa puheeksi, vaikka se ei seksikkäimmältä aiheelta kuulostaisikaan.

- Jos olet tarkka rahasta mutta kumppani tuhlailee hieman enemmän, on tärkeää tiedostaa, millä tavalla saatte toimimaan raha-asianne yhteen.

Vaikka yhteinen asuntolaina ei olisikaan haaveissa, erimielisyyksiä voi syntyä myös siitä, kuinka usein käytte ulkona syömässä tai kulutatte rahaa elokuvailtoihin kaupungilla.

4. Välit perheeseen ja muuhun lähipiiriin

Asiantuntija kannustaa kumppanuksia puhumaan myös omista perhesuhteistaan sekä siitä, onko taustalla mahdollisesti jotain selvittämättömiä erimielisyyksiä lähipiirin kanssa. Perhedynamiikka voi vaikuttaa tulevaisuudessa esimerkiksi siihen, missä vietätte juhlapyhiä ja muita lomia.

5. Aiempien parisuhteiden ongelmat

- Meillä on kaikilla syvään juurtuneita tapoja, joita kannamme mukana parisuhteisiin, psykologi Catalina Lawsin kertoo.

- Keskustelemalla näistä asioista ennalta ehkäisette mahdollisia ongelmia ja tiedätte, millaista tukea tarvitsette toisiltanne, jotta menneisyyden haamut eivät muodostu enää kynnyskysymyksiksi, hän jatkaa.

Lue myös: Oletko epävarma parisuhteen jatkosta? Kysymykset, jotka auttavat selvittämään ajatuksiasi

Lue myös: 10 asiaa, jotka hyvinvoiva parisuhde tarvitsee - toteutuvatko omassa suhteessasi?

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat