Kuva: Shutterstock

Sulkeutuuko kumppani omaan kuoreensa? Asiantuntija neuvoo, kuinka kiperä tilanne tulisi purkaa

26.02.2020 15:15 - Emmi Moilanen

Omalla esimerkilläsi voit näyttää, että kipeistäkin tunteista on tärkeä keskustella avoimesti.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin kysymyksistä, joista keskusteleminen parisuhteessa kannattaa. Pääset katsomaan tästä, millaisten aihealueiden läpikäyminen vahvistaa suhdetta tehokkaasti.

Aina omien ajatusten purkaminen kumppanille ei ole helppoa ja suhteessa voi tulla vaiheita, jolloin tuntuu, että oma rakas sulkeutuu tiivisti omaan kuoreensa. Elite Daily haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, millaisilla keinoilla hankalaa tilannetta tulisi lähteä purkamaan.

- Jos kumppani ei ajan kuluessakaan pysty avautumaan omista asioistaan, on tärkeää tutkailla yhdessä, miksi hän käyttäytyy niin, eikä ole halukas juttelemaan tietyistä aiheista kanssasi. On hyvä muistaa, että asiassa ei usein ole mitään henkilökohtaista, parisuhdeterapeutti Gary Brown painottaa.

Näytä esimerkkiä ja johdattele

Brownin mukaan tehokkain keino hellittää kumppanin kielenkantoja on näyttää ensiksi omaa esimerkkiä.

- Auttaaksesi ujoa tai sulkeutunutta tyyppiä avautumaan, kokeile ottaa keskustelussa ohjat omiin käsiisi ja johdattele puheenaiheet asioihin, jotka ovat sinulle arkoja tai henkilökohtaisia.

- Tämä viestittää, että arvostat tunteiden ilmaisemista ja voi näin ollen auttaa myös keskustelukumppania avautumaan omista asioistaan, hän jatkaa.

Pysy kärsivällisenä

Vaikka luot omalla esimerkilläsi ja käytökselläsi avointa sekä luottamuksellista keskusteluilmapiiriä, asiantuntija muistuttaa myös kärsivällisen asenteen tärkeydestä.

- Suosittelen sitä. Menee aikaa, että luottamus, rohkeus ja haavoittuvuus pääsevät esiin. Parhaimmissakin parisuhteissa näitä asioita koetellaan ja se on okei. Pidä avoimuus rakkautenne kulmakivenä, Brown tiivistää.

Lue myös: Haluatko parisuhteestasi intiimimmän? 10 vinkkiä, joilla lisäät seksikkyyttä ja kemiaa suhteeseesi

Lue myös: Asiat, jotka tulisi tietää kumppanista vuoden seurustelun jälkeen - osaatko vastata kysymyksiin?

Lue myös: Miehet kertovat: Missä vaiheessa tapailusuhteen voi virallistaa seurusteluksi?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat