Kuva: Shutterstock

Lauseet, jotka vahvistavat parisuhdetta välittömästi - psykoterapeutilla kolme vinkkiä

28.03.2021 14:45 - Emmi Moilanen

Asiantuntija painottaa, että kumppaniin ei koskaan tulisi suhtautua itsestäänselvyytenä.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin merkeistä, jotka paljastavat sen, että vierelle on jo löytynyt se oikea elämänkumppani. Jotta parisuhde pysyy tasapainoisena ja onnellisena, kumppaniin ei tulisi koskaan suhtautua itsestäänselvyytenä.

Pure Wow -sivusto haastatteli psykoterapeutti Kathryn Smerlingia, joka listasi kolme lausetta, jotka olisi hyvä ottaa jokaisessa parisuhteessa käyttöön päivittäin. Pienillä lauseilla on suuri voima, ja ne vahvistavatkin suhdetta tehokkaasti.

Voit lukea asiantuntijan vastaukset alta.

1. ”Arvostan sinua ja sitä, mitä teet”

Smerling muistuttaa, että kumppaniin ei koskaan tulisi suhtautua itsestäänselvyytenä, olipa yhteisiä vuosia takana sitten kaksi tai kaksikymmentä.

- Jos kumppani yllättää sinut teoillaan, huomioi hänet ja kerro, kuinka arvostat elettä, Smerling painottaa.

Ilahduttavien yllätysten lisäksi lause on hyvä ottaa käyttöön pienten, arkistenkin askareiden ja huomionosoitusten kohdalla.

2. ”Mitä voisin tehdä auttaakseni?”

- Parisuhde rutinoituu liian usein ja voi käydä niin, että parisuhteen sijaan kaksi ihmistä elää vain saman katon alla, Smerling huomauttaa.

Kiireisenkin arjen keskellä on hyvä pysähtyä kysymään toiselta, tarvitseeko hän apua ja voisitko tehdä hänen hyväkseen juuri sillä hetkellä jotakin. Vaikka et pystyisikään tarjoamaan varsinaista apua, myös tarjous rentouttavasta niskahierronnasta tai iltapalan valmistamisesta on pieni, mutta suhdetta nopeasti lujittava teko.

3. ”Kiitos”

Pure Wow:n artikkelissa kerrotaan useiden tutkimusten osoittaneen kumppanin säännöllisen kiittämisen lujittavan suhdetta tehokkaasti. Smerlingin mukaan kiitoksien lausuminen ennaltaehkäisee myös sitä, että kumppaniin alkaisi ajan myötä suhtautua itsestäänselvyytenä.

Lue myös: Tuntuuko arki harmaalta alkuhuuman jälkeen? 7 keinoa parisuhteen piristämiseen

Lue myös: Teinien seurustelusta yllättävä tutkimustulos - jos ei seurustele, on onnellisempi

Lue myös: Mitä rakkaus on? Seikat, joihin jokainen rakastunut voi samaistua

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat