Kuva: Shutterstock

Ryppyjä rakkaudessa? Kuusi tekoa, jotka sytyttävät alkuhuuman uudelleen

03.07.2021 16:15 - Emmi Moilanen

Konkreettiset teot auttavat tuomaan kipinää takaisin suhteeseen.

Kirjoitimme aikaisemmin treffi-ideoista, jotka ovat taatusti kokeilemisen arvoisia. Joskus parisuhteen kadonnutta kipinää kuitenkin joutuu etsimään syvemmältä, jolloin on tietoisesti pureuduttava työstämään ongelmakohtia. Your Tango -sivusto kokosi yhteen keinot, joiden avulla rakkauden ryppyjä voi ryhtyä korjaamaan.

1. Älkää olettako, että tiedätte toisistanne jo kaiken

Pitkään kestäneessä parisuhteessa voi alkaa tuntua siltä, että toisen tuntee jo paremmin kuin omat taskunsa. Tämä voi johtaa myös kipinän hiipumiseen, jos ette ole enää innokkaita ottamaan selvää luonteenne ja ajatustenne pienimmistäkin vivahteista. Tylsistyneinä ette opi toisistanne enää uutta.

Olkaa läsnä toisillenne ja uteliaita siitä, mitä ajattelette ja tunnette arkipäiväistyneenkin parisuhteen keskellä.

2. Päästäkää menneisyydessä tehdyistä virheistä irti

Toistuvia ryppyjä rakkauteen voi aiheuttaa myös se, että palaatte samoihin vanhoihin riidanaiheisiin kerta toisensa jälkeen. Jättäkää läpi puidut asiat lopullisesti taaksenne ja pohtikaa tarkasti, onko menneisyydessänne vielä jotakin sellaista, joka toiselle on jäänyt hampaankoloon. Kun nämä asiat ovat sovittu ja olette jälleen samalla sivulla toistenne kanssa, parisuhteen korjaaminen on jälleen askeleen verran helpompaa.

3. Muistakaa osoittaa myötätuntoa toisianne kohtaan

Jo pienet teot saavat olon tuntumaan rakastetulta – myös ne arkiset ja pienet, epäromanttisetkin eleet. Kotitöiden hoitaminen, lohduttaminen tai kannustavat sanat vaikeassa tilanteessa ovat omiaan vahvistamaan horjunutta parisuhdetta.

4. Tehkää toisillenne aikaa

Kiireinen arki voi olla yksi syy sille, miksi parisuhteen kipinä tuntuu hiipuvan. Kun yhteinen aika jää muiden menojen alle, syntyy helposti kierre: työt, lapset, kodin pyörittäminen ja harrastukset priorisoidaan etusijalle.

Yhteisen ajan raivaaminen voi olla rentouttava ilta sohvannurkassa, mutta silloin tällöin kannatta panostaa myös arjen luksukseen. Viettäkää ilta hyvässä ravintolassa tai varatkaa hotellihuone viereisestä kaupungista ja lähtekää minilomalle. Olkaa toisillenne läsnä, ilman puhelimien ja sosiaalisen median aiheuttamaa häiriötä.

5. Tukekaa toistenne unelmia ja haaveita

Pitkässä parisuhteessa yhteisten suunnitelmien ja unelmien lisäksi molemmilla osapuolilla on omat haaveensa sekä tavoitteensa. Vaikka intohimon kohteenne poikkeaisivatkin toisistaan, apu ja kannustava asenne saa olon tuntumaan tärkeältä ja huomioidulta. Kokeilkaa toistenne opastuksella myös rohkeasti uutta ja tutustukaa vaikkapa toistenne harrastuksiin.

6. Muistelkaa suhteenne alkuaikoja ja palauttakaa alkuhuuma takaisin arkeenne

Konkreettiset teot auttavat tuomaan kipinää takaisin suhteeseen. Mistä asioista nautitte yhdessä silloin, kun olitte juuri tavanneet? Entä millaisia yhteisiä tapoja suhteen alkuajoilta voisitte palauttaa nykyiseen arkeenne? Myös ensitreffien uudelleen luominen on hauska idea seuraaville deiteille.

Lue myös: Horoskoopit, jotka vetävät eniten toisiaan puoleensa - kuka on yhteensopivin oman merkkisi kanssa?

Lue myös: 20 treffi-ideaa ensitreffeille tai pariskunnille - ovat taatusti kokeilemisen arvoisia

Lue myös: Miten saada uusia ystäviä aikuisiällä? TikTok-käyttäjän fiksu neuvo leviää

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat