Kuva: Shutterstock

3 vaimoa kertoo: "Näin minut on yllätetty hääpäivänä"

04.05.2022 09:31 - Katja Nygård

Hääpäivänään moni toivoo, että puolison kanssa olisi aikaa ja mahdollisuus juhlistaa rakkautta ja yhteisiä vuosia. Aina muistamiseen ei tarvita edes kukkia ja lahjoja, mutta joskus nekin tuntuvat kivoilta yllätyksiltä ja kertovat siitä, että toinen tuntuu merkitykselliseltä. Kolme vaimoa kertoo, kuinka heidät on yllätetty hääpäivänä.

Kukkia joka viikko

Häitä seuranneena aamuna sain tuoreelta aviomieheltäni parhaimman mahdollisen huomenlahjan, mitä voi toivoa! Hän oli varmistanut, että ensimmäisen aviovuotemme aikana sain joka perjantai kukkalähetyksen kotiovelle toimitettuna. Parasta tässä oli se, että rakastan kukkia ja ostan niitä usein itsekin kotiimme. Lahja osoitti sen, että mieheni oli todella miettinyt, mikä asia minua parhaiten ilahduttaisi. Ja hän todella onnistui siinä. Sain vuoden ajan joka viikko kukkien muodossa muistutuksen hänen rakkaudestaan. Ja lisäksi sanojen muodossa tietenkin joka päivä.

Heli, 27

Viivästynyt häämatka

Naimisiin mennessämme meillä ei ollut mahdollisuutta lähteä häämatkalle. Olimme tuolloin tuoreita vanhempia, eikä pientä vauvaa niin vain jätetty hoitoon, joten häämatka jäi kokonaan tekemättä. Siitä ei tuolloin tehty suurta numeroa, vaikka harmittihan se aina joskus, kun kuuli lapsettomien ystävieni ihanista ja romanttisista häämatkoista, jonne he suuntasivat heti häiden jälkeen kuhertelemaan.

Kun liittomme kymmenen vuoden rajapyykki oli täyttymässä ja merkkipäivä lähestyi, niin yllätys oli melkoinen ja erittäin mieleinen, kun mieheni oli hääpäivälahjaksi ostanut meille viikon Kreikan matkan kahden kesken ja hoitanut kaiken valmiiksi lastenhoitoa myöten. Itse sain vain pakata laukun ja hypätä koneeseen. Se oli elämämme ihanin ja romanttisin viikko, jota edelleen muistelemme usein!

Terhi, 39

Irtiotto arjesta

Olin 15. hääpäivämme kynnyksellä todella stressaantunut työstäni ja kaikesta arjen pyörittämisestä. Mieheni oli huomannut tämän ja ajatellut, että ehkä tämä rouva kaipaisi nyt pientä irtiottoa. Hääpäivän aamuna mieheni kertoi, että tänään minun ei tarvitsisi huolehtia mistään. Jo se tuntui luksukselta, mutta tulossa oli vielä parempaa!

Vaikka ylimääräistä rahaa ei ollut paljoa, mies oli todella nähnyt vaivaa yllättääkseen minut. Ajoimme syömään ravintolaan, jossa olimme olleet ensimmäisillä treffeillämme. Tämän jälkeen hän vei minut paikkaan, jossa olimme ensimmäistä kertaa tunnustaneet toisillemme rakkautemme. Seuraava etappi oli paikka, jossa hän kosi minua lähes 20 vuotta aiemmin. Joimme lasit kuohuvaa ja muistelimme tuota ihanaa päivää.

Saattaa jo kuulostaa liian siirappiselta, mutta lahjaksi tuosta ihanasta päivästä ja yhteisestä viidestätoista aviovuodesta sain vielä sormeeni unelmieni timanttisormuksen, johon meillä ei naimisiin mennessämme ollut varaa.

Salla, 42

Alkuperäisen vihkisormuksen voi päivittää vaikka kristallihäiden kunniaksi. (kuva: Shutterstock)

Lue myös: Morsian, älä stressaa! Hääpäivänä tärkeintä on nauttia

Kilpailut

Uusimmat