Oletko myymässä vanhaa iPhonea tai iPadia? Muista muutama kriittinen vinkki!

30.11.2016 12:00 - Teknavi / Janne Laakso - mobiili.fi

Vanhasta kännykästä ei kannata luopua hätiköiden.

Kun olet myymässä käytettyä iPhonea tai iPadiä (tai iPod touchia), kannattaa pitää mielessä muutama seikka, etteivät esimerkiksi tietosi tai valokuvasi päädy vääriin käsiin ja että laitteesi ostajalle on ostoksestaan iloa.

Jos olet vaihtamassa toiseen iPhoneen tai iPadiin, kannattaa myytävä laite varmuuskopioida. Uuden laitteen käyttöönotto käy mukavasti, kun sovellukset, viestit, kuvat, asetukset ja muu sisältö voidaan palauttaa helposti ja selkeästi vanhan laitteen varmuuskopiosta. Varmuuskopioinnin voi tehdä joko iCloudiin tai tietokoneella iTunes-ohjelmaan. 

Jos olet vaihtamassa iPhonesta muun valmistajan puhelimeen, poista iMessaget käytöstä. Näin voit varmistaa, että sinulle lähetetyt tekstiviestit tavoittavat sinut. Mene Asetukset – Viestit ja poista iMessage käytöstä. Jos laite ei enää ole hallussasi, voit poistaa iMessaget käytöstä Applen verkkosivuilla.

Jos iPhonesi on paritettu Apple Watchin kanssa, poista paritus joko iPhonen Apple Watch -sovelluksen (”Poista Apple Watch -laitepari”) tai Apple Watchin oman asetusvalikon (”Poista kaikki sisältö ja asetukset”) kautta.

Älä poista yhteystietoja, kalenterimerkintöjä tai muita vastaavia tietoja manuaalisesti, koska silloin ne poistuvat myös iCloudista ja muista mahdollisesti käytössäsi olevista Applen laitteista.

Kirjaa laitteesi ulos iCloudista. Mene Asetukset – iCloud ja alalaidasta valitse ”Kirjaudu ulos”. Sen jälkeen paina uudelleen ”Kirjaudu ulos”, paina ”Poista iPhonesta” ja anna salasana.

Tyhjennä kaikki laitteen tiedotja muu sisältö, eli palauta se tehdasasetuksiin.Mene Asetukset –Yleiset, alalaidasta paina kohdasta "Nollaa”, sen jälkeen valitse kohta "Poista kaikki sisältö ja asetukset”. Jos laitteessa on pääsykoodi tai salasana, sitä kysytään tässä kohdassa. Sen syötettyäsi paina "Tyhjennä iPhone/iPad". Laite voi myös kysyä rajoitusten pääsykoodia ja jos ”Etsi iPhoneni” -toiminto on ollut käytössä, sinun täytyy syöttää myös Apple ID -tunnuksesi ja -salasanasi. Tämä poistaa käytöstä laitteen aktivointilukituksen.

Aktivointilukituksen tarkoitus on estää, että laitteen epärehellisiä reittejä haltuunsa saanut voisi ottaa laitteen käyttöönsä. Laillisesti myytävän laitteen kohdalla on tärkeää poistaa aktivointilukitus käytöstä, että uusi omistaja voi laitetta käyttää. Aktivointilukituksen tilan voi tarkistaa Applen verkkosivuilla laitteen IMEI-koodin tai sarjanumeron perusteella.

Jos laitteen tyhjennys tai aktivointilukituksen poisto on unohtunut ennen myyntiä, voi myyjä hoitaa ne osoitteessa iCloud.com kirjautumalla sisään Apple ID -tunnuksellaan ja -salasanallaan. Valitse listalta oikea laite, klikkaa ”Tyhjennä” ja tyhjennyksen jälkeen ”Poista tililtä”.

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat