Suklaalla on hoikentava vaikutus

27.03.2012 15:00 -

Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan säännöllisellä suklaan syömisellä näyttää olevan edullisia vaikutuksia painoon.

Kalifornian yliopiston San Diegon kampuksen tutkijoiden mukaan säännöllinen suklaan syöminen alentaa painoindeksiä. Tutkijat selvittivät tutkimuksessaan statiinien eli kolesterolia alentavien lääkkeiden vaikutusta ihmisiin.

Tutkimukseen osallistui kaiken kaikkiaan 972 henkilöä, joiden elämäntapoja ja ruokatottumuksia seurattiin säännöllisesti. Tutkimuksessa selvisi, että suklaata säännöllisesti syövillä ihmisillä oli muita alhaisempi painoindeksi. Suklaan vaikutus painoon oli huomattava. Viisi annosta suklaata viikossa syövät koehenkilöt olivat kahdesta kolmeen kiloa hoikempia kuin ne, jotka eivät syöneet suklaata lainkaan.

Tutkijat arvelevat suklaan painoindeksille suotuisan vaikutuksen johtuvan suklaan sisältämistä antioksidanteista, polyfenoleista. Tämän lisäksi polyfenolit näyttäisivät ehkäisevän sydäntauteja ja edistävän elimistön herkkyyttä insuliinille. Tutkimus näyttäisi antavan viitteitä siihen, että painoon vaikuttaa loppujen lopuksi eniten kalorien koostumus, ei niiden määrä.

Tutkimuksesta kertoi IS

Kilpailut

Uusimmat