IS: Netin laihdutus- ja terveystuotteiden mainoksista varoitellaan – jo kymmeniä tuhansia uhreja

05.04.2013 09:30 - Katariina Näreaho

Valitettavan moni sortuu tilaamaan netissä mainostettuja "ilmaisia" laihdutustuotteita. Suuri osa näistä on pelkkää huijausta: tuote on joko täysin tehoton tai tilaajalle lähetetäänkin yllättäen lasku.

Suomessa tehdään vuosittain satoja valituksia hämäristä laihdutus- ja terveystuotteista, kirjoittaa päivän Ilta-Sanomat. Asiakkaita houkutellaan mahtavilla arpajaisvoitoilla ja ilmaisilla näytteillä. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan useimmat netissä mainostettavat tuotteet ovat pelkkää huijausta.

- Isoin ongelmavyyhti koski viime vuonna kahta eri firmaa, joiden toiminnasta lähetettiin noin 650 valitusta, Euroopan kuluttajakeskuksen johtaja Leena Lindström kertoo Ilta-Sanomille.

Kyseiset kaksi yritystä ovat hakeutuneet sittemmin konkurssiin. He kuitenkin ehtivät lähettää laskuja jopa 28 000 suomalaiselle. Heistä moni luuli tilanneensa ilmaisen näytteen, mutta sitoutuikin kestotilaukseen.

Lehden mukaan toisinaan sotkut olisi ollut mahdollista välttää, mikäli tilaaja olisi vain lukenut toimitusehdot kokonaan. Joskus ehtoja on kuitenkin vaikea löytää.

Ilmaisia terveystuotteita himoitsevien kannattaakin pitää mielessä, että mikäli tarjous on liian hyvä ollakseen totta, se luultavasti ei ole sitä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat