Nyt on aika korjata väärät luulot - katso viisi myyttiä selluliitista

21.07.2013 10:00 - Reija Saarinen

Selluliitti on yleinen vaiva, josta kärsii suurin osa naisista. Monilla tuntuu kuitenkin olevan siitä täysin vääriä luuloja. 

Katso viisi yleisintä ikävään appelsiini-ihoon liittyvää myyttiä.

1. Selluliitti on vain ylipainoisten riesa

Tämä on myyteistä yleisin, mutta ei todellakaan pidä paikkaansa. Todellisuudessa selluliittia on noin 90 prosentilla naisista. Joten suurimmalla osalla naisista on selluliittia, ovat he sitten suuria tai pieniä.

2. Selluliitti on rasvaa

Selluliitti on todellakin rasvasolujen tuottamaa, mutta sillä on myös tekemistä ihon luonnollisten kudosten kanssa. Käytännössä selluliittia syntyy silloin, kun rasvasolut työntyvät ihon keskikerrokseen ja vetävät sidekudosta. Tämä luo selluliitille sen appelsiinimaisen ulkonäön. Edes ihon paksuus tai nopea aineenvaihdunta eivät voi vaikuttaa siihen miten näkyvästi tämä tapahtuu.

3. Sitä ei voi estää

Koska genetiikalla on niin suuri vaikutus selluliitin syntyyn, monet naiset kuvittelevat, että selluliitin tuloa ei voi estää. Todellisuudessa siihen voi vaikuttaa. Syömällä vähärasvaista, kuitupitoista sekä vitamiinipitoista ruokaa voi vähentää selluliitin muodostumista.

4. Jos laihtuu, selluliitti katoaa

Todellisuudessa nopea ja raju laihtuminen saavat ihon roikkumaan ja selluliitin näkymään entistä enemmän.

5. Kalliit hoidot ovat ainoita, jotka tehoavat selluliittiin

On olemassa kalliita hoitoja, joiden avulla voidaan toki vähentää selluliittia, mutta jos ei halua kuluttaa hoitoihin koko omaisuuttaan, voi asian hoitaa myös halvemmalla. Kofeiini laajentaa verisuonia, mikä taas kiinteyttää kudoksia. Se myös parantaa verenkiertoa sekä vähentää nesteen kertymistä. Nämä molemmat tasoittavat selluliittiä.

Lähde: Michelle Phan

Kilpailut

Uusimmat