Anna rakkaallesi täydellinen ystävänpäivälahja: Ammattilaisen ohjeet rentouttavaan hierontaan

14.02.2014 10:11 - Karoliina Kotala

Ystävänpäivän paras lahja voi olla stressiä poistava ja rentouttava ystävänpäivähieronta.

Ihonhoitobaaristakin tuttu Henna Heikkinen opastaa vaihe vaiheelta ohjeet kasvojen rentouttavaan paineluhierontaan.

- Läheisyys ja kosketus ovat tärkeitä aina ja varsinkin ystävänpäivänä tämä on ihana aineeton ystävänpäivälahja, joka voidaan tehdä vaikka vuorotellen molemmille, Heikkinen opastaa.

Katso siis ohjeet alta.

1. Hierottavan on hyvä asettua selinmakulle ja hierojan hierottavan pään taakse. Hieronta tehdään peukalon ja keskisormen sormenpäillä kevyesti painellen sekä sivelyliikkeillä.

2. Aloita hieronta asettamalla peukalosi hierottavan kulmakarvojen väliin. Paina peukalonpäilläsi kevyesti muutaman sekunnin ajan ja nouse kohta kohdalta kulmakarvoista kohti hiusrajaa. Toista hierontaliikkeet viisi kertaa.

3. Sivele kevyesti vuorotellen vasemman ja oikea käden peukalontyynyilläsi kulmakarvojenvälistä kohti hiusrajajaa. Toista sivelyt taas viisi kertaa.

4. Liu'uta kätesi otsan keskeltä kohti ohimoja. Tee ohimojen aluella rauhallista ja tiivistä pyörittävää liikettä kymmenen sekunnin ajan.

5. Aseta keskisormesi kulmakarvojen alkuoasan alapuolelle. Etene tästä kevyesti painellen kohti kulmakarvan loppua. Käsittele myös silmän alapuoli kohti nenänvartta. Kierra siis koko silmän ympäri. Toista liike rauhallisesti kolme kertaa.

6. Aseta keskisormesi lähelle sieraimia/nenän molemmin puolin ja tee paineluhieronta kohti korvia.

7. Suun rentouttaminen: Aseta keskisormesi ylähuulen molemmin puolin. Paina kohtaa muutaman sekunnin ajan ja toista sama alahuulen sivuille.

8. Sivele rauhallisesti koko kasvot läpi keskeltä sivulle päin. Aloita otsalta ja etene poskien kautta leukalinjan sivelyihin.

9. Lopeta hieronta asettamalla peukalosi hierottavan kulmakarvojen väliin ja paina kolme kertaa samasta kohti kevyesti pulssitetusti.

Hieronta rentouttaa nopeasti niin mielen kuin kasvolihaksetkin. Voit antaa hieronnan myös itsellesi illalla ennen nukkumaan menoa.

Kilpailut

Uusimmat