Oliiviöljystä on moneksi - 11 eri käyttötapaa kauneudenhoidossa

04.06.2014 14:30 - Katariina Näreaho

Kookosöljyn huikeita käyttötapoja hehkutetaan tällä hetkellä paljon, mutta myös eräällä toisella öljyllä on varteenotettavia ominaisuuksia kauneudenhoidossa.

Oliiviöljystä on moneksi myös keittiön ulkopuolella. Tässä 11 erilaista tapaa käyttää oliiviöljyä kauneuden- ja ihonhoidossa.

Öljyhoito ennen shampoopesua

Oliiviöljyä on käytetty hiustenhoidossa jo muinaisessa Egyptissä. Hoitavan öljyhoidon teet itse kotona näin: lämmitä oliiviöljyä vesihauteessa mikroaaltouunissa. Levitä lämmintä öljyä runsaasti päänahkaan ja hiusten latvoihin. Anna vaikuttaa 10-20 minuuttia ja pese pois shampoolla.

Hoitava kuorinta huulille

Sekoita ruokalusikalliseen öljyä hienoa sokeria. Voit myös lisätä tipan sitruunan mehua tehostamaan hoitoa. Hiero huuliin hellästi ja huuhtele lämpimällä vedellä pois.

Meikinpoistoaine silmämeikille

Levitä oliiviöljyä silmäluomiin ja ripsiin ja pyyhi pois vanulapuilla. Huuhtele lopuksi lämpimällä vedellä ja pese kasvosi normaalisti miedolla kasvojenpesuaineella.

Sinnikkääseen korvavaikkuun

Jos korvasi ovat kovin vaikkuiset, voit yrittää liottaa niitä öljyn avulla pois. Tiputa pari-kolme tippaa oliiviöljyä korvaan ja anna vaikuttaa yön yli.

Kiiltoseerumi

Sinun ei tarvitse ostaa erikseen hiusöljyjä ja -seerumeita, sillä oliiviöljyn avulla voit hoitaa hiuksesi kuntoon. Hiero muutama tippa öljyä kämmeniisi ja haro hiuksiasi kuin kampaisit niitä. Älä kuitenkaan hiero öljyä päänahkaasi, jotta hiuksesi eivät näyttäisi rasvaisilta.

Ihokarvojen ajeluun

Jos sheivausvaahtosi on loppu, voit hyvin käyttää liukasteena oliiviöjyä.

Kynsiin ja kynsinauhoihin

Oliiviöljy korvaa myös kynsinauhavoiteet. Öljy pehmentää kynsinauhasi ja ravitsee kynsiä niin, että ne kasvavat entistä vahvempina.

Ihottumaa parantamaan

Oliiviöljy on erinomainen apu kuivan ihon hoidossa, etenkin jos kärsit ihottumasta, kuten ekseemasta.

Vaippaihottumaan

Oliiviöljy on tarpeeksi hellävaraista myös vauvan pehmeälle iholle. Hoida sillä vaippaihottumia ja hillitse hiuspohjan karstaa.

Halkeileviin kantapäihin

Hiero jalkoihisi kuorinnan jälkeen oliiviöljyä, laita jalkaasi puuvillasukat ja anna vaikuttaa yön yli. Öljy pitää jalkasi pehmeinä ja parantaa halkeilevat kantapäät.

Meikkisiveltimien puhdistamiseen

Meikkisiveltimet saat puhdistettua omatekoisella puhdistusaineella: sekoita oliiviöljyä ja antibakteerista saippuaa yhteen ja pese siveltimet lämpimässä vedessä.

Lähde: Bellasugar

Kilpailut

Uusimmat