Syö omenaa - se pitää seksielämän hyvänä

10.07.2014 12:30 - Reija Saarinen

Uuden tutkimuksen mukaan omena päivässä pitää tylsän seksielämän loitolla.

Jokainen meistä on varmasti kuullut sanonnan: Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Tuoreen tutkimuksen mukaan tällä herkulla on myös muita positiivisia vaikutuksia. Näyttää nimittäin siltä, että päivittäinen omenan nauttiminen pitää myös tylsän seksielämän loitolla.

Italialaistutkimuksessa oli mukana 731 naista. Iältään he olivat 18-43 vuoden väliltä. Yhdistävä tekijä oli se, että heillä jokaisella oli ollut jotain seksuaalisia häiriöitä. Naiset jaettiin kahteen ryhmään. Toiset nauttivat yhdestä kahteen omenaa päivässä, kun taas toiset eivät nautiskelleet tästä herkusta juuri lainkaan.

Tämän jälkeen naiset saivat eteensä kyselylomakkeen, jossa tiedusteltiin muun muassa haluista, kiihottumisesta, kosteudesta, orgasmista, tyytyväisyydestä sekä kivusta. Tulosten mukaan ne naiset, jotka nauttivat vähintään yhden omenan päivässä, saivat huomattavasti paremmat pisteet varsinkin haluissa ja emättimen kosteudessa.

Tietenkin on olemassa myös monia muita tekijoitä, jotka saattavat vaikuttaa tuloksiin, mutta siitäkin huolimatta tutkijat uskovat, että omenalla ja seksielämällä on jokin yhteys. Heidän mukaansa omenan sisältämät yhdisteet saattavat nostaa sukupuoliviettä ja parantaa kostumista.

Tässä siis jälleen yksi hyvä syy omenoiden nauttimiseen.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat