"Deodorantin voi korvata käsihuuhteella" ja 7 muuta yllättävää faktaa kainalohajujen karkottajasta

29.10.2014 14:32 - Anna Hopi

Moni käyttää päivittäin deodoranttia, mutta ei tiedä tästä hikihajujen karkottimesta puoliakaan. Lue kiinnostavat faktat dödöstä alta.

Useimmille meistä deodorantin levittäminen tai suihkuttaminen on tärkeä osa aamurutiineja. Tiedämme, että deodorantin avulla emme hikoile yhtä paljon, emmekä myöskään haise niin pahasti. On kuitenkin myös joitakin asioita, joita emme välttämättä tiedä deodorantista. Tällaisia on esitelty ohessa.

1. Deodorantti tappaa bakteereja

Hiki ei yllättäen juurikaan haise. Sen haju tulee nimittäin bakteereista. Deodorantit taas sisältävät antibakteerisia ainesosia, jotka estävät tuota hajua leviämästä.

2. Deodorantti ei kuitenkaan voi estää hikoilua täysin

Vaikka deodoranttipakkauksissa saatetaan puhua "kokopäiväisestä suojasta", ei deodoranteilta vaadita hien vähentämistä kuin vain 20 prosentilla. Erityisen tehokkaiden deodoranttien vaaditaan vähentävän hikoilua 30 prosentilla.

3. Deodoranttimerkkiä kannattaisi vaihtaa muutaman kuukauden välein

Jos käytät samanlaista deodoranttia koko ajan, voit tulla sille immuuniksi. Jotta varmistat deodorantin tehokkuuden, vaihda sitä vaikkapa puolen vuoden välein.

4. Deodorantit sopivat molemmille sukupuolille

Naisten ja miesten deodoranttien ainoa ero on niiden tuoksuissa ja pakkauksissa. Muuten ainesosat ovat pitkälti samat. Jos deodoranttisi on siis joskus loppu, voit hyvin lainata sitä puolisoltasi.

5. Deodoranttia kannattaa levittää ennen nukkumaanmenoa

Paras aika laittaa deodoranttia on illalla, koska silloin hiki ei estä sitä toimimasta ja deodorantilla on enemmän aikaa vaikuttaa ja tehdä työnsä kunnolla.

6. Kaikki eivät tarvitse deodoranttia

Kaikkien ihmisten ei tosiaan tarvitse käyttää deodoranttia. Deodorantin käyttötarpeensa voi selvittää pienellä, vaikkakin hieman ällöttävällä keinolla. Voit nimittäin tarkastella korvavahaasi. Jos vaikkusi on tummaa ja tahmeaa, kannattaa deodoranttia käyttää. Jos se on kuitenkin vaaleaa ja hiutalemaista, ei deodoranttia välttämättä tarvitse. Näin siksi, että niiltä ihmisiltä, joilla vaikku on kuivaa, puuttuu kainaloistaan se kemikaali, jota hajuja aiheuttavat bakteerit tarvitsevat toimiakseen.

7. Deodorantin voi korvata käsihuuhteella

Käsien desinfiointiaineen alkoholi voi tappaa kainaloiden hajuja aiheuttavia bakteereita. Lisäksi käsidesi kuivuu nopeasti, eivätkä kainalot jää märiksi. Näin ollen käsihuuhdetta voi käyttää deodorantin korvikkeena. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä jatkuvasti, sillä käsidesi voi kuivattaa kainaloiden ihoa.

8. Deodoranttia voi käyttää myös jaloille

Jos levität jalkapohjiisi illalla deodoranttia, estät sen, etteivät jalkasi haise tai hikoile seuraavana päivänä.

Lähde: Beauty HighSorrutko aina samoihin kauneusrikkeisiin? Lue täältä lista.Kilpailut

Uusimmat