Haluatko nukkua paremmin? 5 arkista asiaa, jotka eivät kuulu sänkyysi

24.11.2014 12:00 - Elina Jokela

Nukkuminen on tärkeää jaksamisen kannalta. Sänky on yksi tärkeimmistä osatekijöistä, jotka vaikuttavat unenlaatuun. Tiettyjä asioita ei kannata tuoda sänkyyn, jos haluat nukkua hyvin!

Täydelliseen nukkumisympäristöön vaaditaan vain muutama asia. Makuuhuoneen pitäisi olla viileä, pimeä sekä hiljainen.

On kuitenkin lukuisasti asioita, jotka eivät kuulu makuuhuoneeseen eivätkä etenkään sänkyyn. Jätä nämä asiat sängystä pois ja nukut paremmin.

1. Puhelin.

Aina löytyy tekosyitä ottaa puhelin sängyn viereen. Ainoa tekosyy on herätys, eikä siltikään puhelinta tarvitse välttämättä laittaa käden ulottuville. Puhelin äänettömälle, mieluiten toiseen huoneeseen ja herätysvolyymi täysille. Puhelimen näytön valo voi vaikuttaa melatoniinin tuotantoon ja vaikeuttaa unensaantia.

2. Työt.

Työt pitäisi jättää pois makuuhuoneesta. Makuuhuone on työ-vapaa alue, jossa tulisi pystyä rentoutumaan. Sänky ei tunnu miellyttävältä asialta, jos sielläkin pitää työskennellä. Työt jäävät myös usein mieleen iltasella, kun tulisi rauhoittua.

3. Lemmikit.

Lemmikit häiritsevät unta, jos ne kapuavat sänkyyn. Heräilet yön aikana useammin, etkä pääse syvään uneen, kun Musti tai Mirri pyörii vieressä. Lemmikeistä irtoaa myös pölyä ja karvaa, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

4. Ruoka

Aamiainen sängyssä on unelma, mutta muruset eivät. Hygieenisistä syistä ei kannata tuoda ruokaa sänkyyn. Kohta sänky voi muistuttaa aikamoista ruokavarastoa, varsinkaan jos lakanoita ei vaihda usein.

5. Kirjat

Sängyssä vain kaksi asiaa voi dominoida: nukkuminen ja seksi. Jos luet sängyssä, se saattaa lyhentää yöuniasi. Jos kirja on liian mielenkiintoinen, lukemista on vaikea lopettaa ajoissa.

Lähde: Huffington Post

 

Onko raskas viikko takana? Lue kymmenen vinkkiä siitä selviytymiseen täältä.

 

Kilpailut

Uusimmat