Lihavuus teki naisesta onnellisen - lue poikkeuksellinen tilitys

20.02.2015 22:00 - Anna Hopi

Moni nainen kuluttaa tuhottoman määrän rahaa ja aikaansa näyttääkseen hoikalta. Joni Edelman on rehellisesti onnellisempi pulleana.

Joni Edelman kirjoitti mullistavan tekstin nettiin, jossa hän kertoo olleensa huippukunnossa, mutta se ei tehnyt naista onnelliseksi.

"Kerron salaisuuden. Kuvassa vasemmalla oleva henkilö on minä viisi vuotta sitten kolmen lapsen saamisen jälkeen. 35-vuotias minä. Olin viimeksi tuon kokoinen viimeksi 17-vuotiaana. Silti katsoin tuota kuvaa sen ottamisen jälkeen ja ajattelin olevani lihava.

Tämä keho syntyi siitä, että söin vain 1000 kilokalorin verran päivässä, juoksin 56 kilometriä viikossa, nukuin noin kolme tuntia päivässä, laskin jokaisen syömäni ruokapalaen, kirjoitin painopäiväkirjaa vuoden ajan, juoksin portaissa 12-tuntisen työvuoroni aikana, menetin kuukautiseni, kieltämällä itseltäni ruoan ollessani nälkäinen, kieltämällä itseltäni unen.

Toisessa kuvassa olen 40-vuotissynttäreilläni. Painoni on laskenut ja noussut vuosien aikana. Se on ollut aikamoista vuoristoratakyytiä, mutta vain vähemmän hauskaa. Tällaista tapahtuu, tulet raskaaksi, imetät, opiskelet sairaanhoitajaksi, pakotat itsesi kuntoilemaan, vihaat kuntoilua, rakastat kuntoilua ja tunnet pakottavaa halua liikkua.

Jälkikäteen otetussa kuvassa oleva keho syntyi siitä, että menin naimisiin, erosin, menin naimisiin uudestaan, mursin nilkkani ja jalkani, autoin useita lapsia tähän maailmaan kätilönä sen jälkeen, kun oli saattanut monia taivaan kotiin saattohoitajana.

Moni teistä katsoo kuvia ja miettii, että näytitpä hyvältä ja miten voitkaan painaa noin paljon? Saatatte ihmetellä, miksi näytän kamalammalta jälkikäteen otetussa kuvassa. Jotkut teistä kutsuvat minua lihavaksi. Jotkut ehkä sanovat, että näytän terveeltä ja onnelliselta.

Olen molempia.

Haluan tyrmätä stereotyypin - laihuuteni ei tehnyt minusta onnellista. Oli helpompi shoppailla pienikokoisena ja näytin paremmalta vaatteissa. Miehet iskivät minua kaupassa ja lääkärit ehdottelivat vastaanotolla epäsopivia suhteita. Hoikkuus teetti kaikenlaista, mutta se ei tehnyt minusta onnellista. Minusta tuli pakkomielteinen treenaamisen suhteen. Googlasin jokaisen ruoan kalorimäärän mukaan. Vihasin ruokia, joita söin.

Lihavuus ei tee ihmisestä onnetonta. Minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja sen lääkkeet saivat minut lihomaan. Suurin osa vaatteistani ei mahdu minulle, ja se ahdistaa. Ajattelen asioista eri tavalla. Elämässäni on iloa, jota siinä ei ollut aikaisemmin. Jätin jotkut asiat väliin ollakseni lasten kanssa ja nukkuakseni. Olen onnellinen. Kokeilkaa siis tätä kotona: olkaa lihavia ja onnellisia. Älkää pyydelkö anteeksi. Pitäkää bikineitä. Syökää pizzaa ja jäätelöä ja nauttikaa siitä. Juokaa pullo viiniä ja älkää pyydelkö anteeksi.

Maailma haluaa sinusta laihan ja kauniin. Se haluaa sinun uskovan, että olet rakkauden arvoinen vasta, kun olet kaunis. Ja kauniit ihmiset eivät ole lihavia."

Lähde: Huffington Post.

 

Moni laihduttaja jättää suklaan syömisen väliin yrittäessään karistaa kiloja. Se ei välttämättä tuokaan lisäkiloja - lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat