8 kauneussääntöä, joilla punaat huulesi oikein

10.03.2015 14:00 - Linda Arponen

Punainen huulipuna on klassikko, jota voi halutessaan opetella käyttämään niin, että saat parhaimman irti tyylistäsi.

Naisilla voi olla monia syitä, miksi he eivät käytä huulipunaa. He voivat kokea sen olevan liian näyttävän näköistä tai sitten tekniikka voi olla hakusessa.

Punainen huulipunasävy on kuitenkin klassikko, jota kannattaisi aina silloin tällöin hyödyntää. Mikäli huulipuna ei kuulu vielä arkeesi, voit opetella sen käyttöä seuraavien vinkkien avulla:

Ajattele valaistusta

Jos olet menossa ulos valoisaan aikaan, valitse pehmeämpi ja vaaleampi sävy. Iltamenoihin voit laittaa rohkeamman sävyn, joka korostaa piirteitäsi.

Vältä syvänpunaista huulipunaa, jos huulesi ovat ohuet

Syvät punat tekevät huulista usein pienemmän näköiset.

Ota silmämeikki huomioon

Punaisen huulipunan kaveriksi sopii vähäinen silmämeikki. Liika silmämeikki voi nimittäin kilpailla liikaa punaisen huulipunan kanssa ja tehdä lopputuloksesta raskaan näköisen.

Älä heitä pois epäsopivaa punan sävyä

Jos huulipunasi väri ei miellytä sinua täysin, levitä sen päälle esimerkiksi kullanhohtoista huulikiiltoa, jolloin väristä tulee lämpimämpi ja pehmeämpi. Pinkki kiilto voi taas tehdä siitä sinisävyisempää.

Tee ilmeestäsi koordinoidun näköinen

Laita huuliesi lisäksi huulipunaa hiukan poskillesi ja häivytä. Näin saat samaa kaunista sävyä useampaan kohtaan kasvoistasi.

Ole tarkka

Levität huulipunaa sitten sudilla tai suoraan putkilosta, kannattaa se tehdä tarkasti. Punaista huulipunaa ei kannattaisi koskaan levittää huolimattomasti taksin takapenkillä.

Älä käytä punaista huultenrajauskynää

Jos huultenrajausvärisi ei sovi täydellisesti huulipunasi värin kanssa, on lopputulos sekava ja kaksivärinen. Jos haluat kuitenkin rajata huulesi, etsi sävy, joka on lähellä luonnollista huulten väriäsi ja piirrä sillä rajat.

Estä leviäminen

Levitä hieman peitevoidetta suusi ympärille, jotta puna ei leviä huulten ulkopuolelle.

Lähde: Real SimpleNaisella huomio keskittyy usein kasvojen lisäksi kampaukseen. Kuuluuko ennen parturi-kampaamo-käyntiä pestä hiukset jo kotosalla? Katso täältä.

Kilpailut

Uusimmat