Epäiletkö homeongelmaa työpaikallasi? Näin asiantuntija tekisi

30.03.2015 11:22 - Reetta Haverinen

Monella suomalaisella työpaikalla on tullut ilmi homeongelmia. Miten voit toimia, jos epäilet tällaista tilannetta omalla työpaikallasi?  

Sisäilmaongelmista on puhuttu viime aikoina harvinaisen paljon. Monien koulujen, päiväkotien ja työpaikkojen rakenteista on löytynyt vakavia vaurioita, jotka ovat johtaneet valtaviin remontteihin tai jopa purkuoperaatioihin. On kuitenkin valitettava tosiasia, että Suomesta löytyy vielä paljon rakennuksia, joiden rakenteissa piilee kosteuspöpöjä.

Homeongelmat tulevat esiin vasta, kun joku uskaltaa nostaa sisäilmaongelman esille. Monet ihmiset eivät kuitenkaan uskalla avata sanaista arkkuaan työpaikan menetyksen pelossa. Jotkut saattavat myös pelätä saavansa valittajan maineen. Sisäilmaongelmista raportointi esimiehelle saattaa kuitenkin pelastaa monien ihmisten terveyden.

- Jos epäilee omalla työpaikallaan sisäilmaongelmaa, asiasta tulee ensimmäisenä raportoida esimiehelle. Jos hän ei reagoi asiaan, tulee yhteys ottaa työsuojeluvaltuutettuun. Viimekädessä asiaan puuttuu aluehallintovirasto, kertoo Hengitysliiton korjausneuvoja Heidi-Johanna Jokelainen.

Jokelaisen mukaan on myös tärkeää käydä kertomassa oireistaan työterveyslääkärille, jotta oireista saadaan virallinen merkintä. Tämä voi auttaa asioiden eteenpäin viemistä.

 

Onko nykyinen työsi sinua varten vai pitäisikö hakeutua muualle? Testaa täältä viihtyvyytesi työpaikalla?

Kilpailut

Uusimmat