Yleisimmät ahdistuksen syyt ja miten voit välttää niitä

08.05.2015 09:57 - Anna Hopi

Jotkut meistä tuntevat helpommin ahdistusta, mutta on olemassa asioita, joista ihminen stressaa helpommin kuin toisista.

Monelle ahdistuneelle hoetaan koko elämän ajan, että älä ajattele liikaa ja huolehdi niin paljoa. Kuinka usein tällainen henkilö kuulee, että hänen pitäisi rentoutua? Tällaiset hyvää tarkoittavat toiveet saavat ahdistuneen tuntemaan olonsa huonoksi, vaikka siihen ei ole tohtori Alice Boyesin mukaan syytä.

The Anxiety Toolkit -kirjan kirjoittajan mukaan on hyvä, että ihmisissä on rohkeita ja varovaisempia henkilöitä. Meidän ei kuulukaan olla samanlaisia. On kuitenkin olemassa kolme yleistä asiaa, jotka aiheuttavat ihmiselle ahdistusta.

1. Et uskalla toimia ennen kuin olet 100-prosenttisen varma.

Vapauta itsesi olemaan miettimättä lopputuloksia. Älä ajattele sitä, meneekö kaikki hyvin vai huonosti. Mahdollisuudet ovat olemassa riskien kanssa, mutta on silti mahdollista tehdä päätös, vaikka asia ei olisikaan riskitön. Jos mietit "Mitä jos..?" kysymystä mielessäsi, käy läpi pahin mahdollinen lopputulos mielessäsi. Huomaat ehkä, ettei mitään oikeasti pahaa voi tapahtua.

2. Märehdit virheitäsi.

Joskus tätä kierrettä voi paeta siten, että tekee jotain konkreettista, jolla pääsee eteenpäin. Voit miettiä kolme asiaa, joita tehdä tilanteessa, jossa tunnet epäonnistuneesi. Valitse sitten niistä paras vaihtoehto.

3. Huono palaute saa mielesi mustaksi.

Vaikka saisit palautetta suoraan päin kasvoja, ja tunnet olosi luhistuneeksi, yritä silti antaa muille signaaleja, että ymmärrät ja hyväksyt palautteen. Pudota hartiat. Nosta pääsi. Rentouta kädet. Tässä ei ole kyse vain näyttelemisestä. Tunteesi seuraavat nonverbaalia viestintääsi. Kun muutat asentoasi, tunnet olosi vähitellen paremmaksi.


Lähde: Huffington Post.


Kilpailut

Uusimmat