Käytätkö päivittäin korkokenkiä? Ei kannattaisi

06.06.2015 13:14 - Tiina Svensk

Tutkimuksen mukaan säännöllinen korkokenkien käyttö ei tee hyvää jaloille.

Korkokengät viimeistelevät asukokonaisuuden ja tuovat kroppaan ryhtiä. Lisäksi korkeilla koroilla vaivattomasti kävely vaatii harjoittelua - ja vahvoja lihaksia. Daily Mail uutisoikin tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan korkokenkien käyttö aktivoi ja vahvistaa tiettyjä nilkan lihaksia.

Epätasapaino aiheuttaa riskejä

Lihasten vahvistuminen ei ole välttämättä hyvä asia, sillä korkokengät heikentävät lihasten välistä tasapainoa. Tutkimukseen osallistuneiden naisten nilkkojen asentoa tukevista lihaksista kaksi neljästä vahvistui korkokenkiä käyttämällä muita nopeammin. Lihasten välinen epätasapaino edesauttaa venähdysten ja vammojen syntymistä nilkan alueelle.

Jos siis vedät korot jalkaasi kolmekin kertaa viikossa, kannattaa kiinnittää huomiota nilkkojen lihashuoltoon. Korkokengät nimittäin vaikuttavat myös jalkapöytien asentoon ja hyvinvointiin, ja siten myös alaselkääsi. Korkokengillä kävely saattaa myös muuttaa kävelysi liikerataa.

Toimi näin

Jalkojen lihasten säännöllinen treenaaminen ja venyttely edesauttavat jalkojen terveyttä. Tutkimukseen osallistuneita naisia rohkaistiin myös käyttämään muitakin kenkiä, korkokenkien klassisuudesta ja tyylikkyydestä huolimatta.


Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat