68-vuotias hyvinvointiguru paljasti terveytensä salaisuuden: "En ole koskaan ottanut lääkkeitä"

23.06.2015 13:25 - Anna Hopi

Helsingissä luennoinut Deepak Chopra ei sulje ihmisen elämäntavoista pois alkoholin käyttöä - kohtuudella nautittuna.

Ympäri maailmaa tunnettu luennoija Deepak Chopra on julkaissut kymmeniä kirjoja, joita on käännetty eri kielille. Niissä mies jakaa tietoa ja elämänohjeita, joista on selvästi ollut apua myös miehelle itselleen.

- Olen 68-vuotias, täytän tänä vuonna 69 vuotta. En ole koskaan ollut sairaalassa. En ole koskaan ottanut mitään lääkkeitä. En ole myöskään käynyt lääkärillä, kertoi Deepak Chopra Iskelmälle.

- Minulla on yksinkertainen elämä. Menen nukkumaan kahdeksalta, herään neljältä. Meditoin kaksi tuntia. Teen tunnin joogaa. Loppupäivän teen niitä asioita, joita pitää tehdä. En mieti liikaa.

Moni ihannoi tällä hetkellä downshiftaamista ja elämän hidastamista. Kiireestäkään ei ole hyvinvointiasiantuntijan mukaan haittaa, jos ihminen on tietoinen ja läsnä.

{lainaus teksti="Olen 68-vuotias, täytän tänä vuonna 69 vuotta. En ole koskaan ollut sairaalassa. En ole koskaan ottanut mitään lääkkeitä. En ole myöskään käynyt lääkärillä."}

- Hitaus on tietoisuudessa. Sen ei tarvitse liittyä mitenkään toimintaan. Tärkein asia, jonka voit elämässäsi tehdä - teet sitä juuri nyt.

Chopran mukaan moni ihminen tekee nykyään paljon hyvinvointinsa eteen. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että käyt joogassa ja meditoit, etkä siltikään tunne oloasi hyväksi.

- Silloin yrität liikaa, kommentoi guru.

- Keskityt liikaa lopputulokseen, vaikka sinun kuuluisi vain nauttia prosessista. Korkeampi minä kertoo silloin sinulle jotain. Elämän kuuluu olla tässä hetkessä iloa. Elämä on nyt!

Ihminen hakee useasti apua levottomuuteensa esimerkiksi alkoholista. Mitä mieltä Chopra on tästä tottumuksesta?

- Jos se tuo ihmiselle iloa, tee se. Nauti siitä samalla, äläkä juutu ajatukseen, jonka mukaan se olisi väärin. On kuitenkin muistettava, että nautinnot alkavat liiallisena kuluttaa elimistöä ja mieltä. On myös addiktion vaara. Juomisessa ei ole pahaa, jos ottaa kohtuudella.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat