Oikuttelevatko lapset lomalla? 5 vinkkiä tylsyyden taltuttamiseksi

30.06.2015 13:30 - Emma Ylistalo

Lapsilla on pitkä kesäloma ja se saattaa aiheuttaa vanhemmille usein harmaita hiuksia. Mitä keksiä lapsille kesäpäiviksi, kun tylsyyttä valitetaan jo ennen iltapäivää?

Lasten lomasta on jäljellä yli puolet ja jo nyt kitistään tylsyyttä. Kuulostaako tutulta? Sen sijaan, että antaisit periksi ja istuttaisit lapset tv:n eteen, anna heille mielekästä tekemistä. Lue alta viisi ideaa lomaan, joilla sinä ja lapset pysytte virkeänä.

1. Kokekaa maailmaa ympärillänne

Olit sitten vaeltamassa vuorilla, kävelemässä kauniilla rannalla tai ihan vain omalla takapihalla, maailmasta löytyy aina jotain uutta ja kiinnostavaa. Tee siitä peli ja lähetä lapset tutkimusmatkalle. Vanhemmat lapset voivat etsiä jännän muotoisia kiviä tai ihmeellisiä ötököitä. Nuoremmat taas voivat osoitella autoja ja lintuja. Tutkimusretken jälkeen lapset voivat piirtää asiat, joita he löysivät retkellään.

2. Lukekaa

Täydellinen tapa viettää hiljaista kesäiltapäivää on lukeminen. Etsi paikka ulkoa puun juurelta tai käperry lempituoliisi kotona. Jos lapsesi ovat tarpeeksi vanhoja lukemaan, laita heidätkin lukemaan ja katsokaa vaikka, kuka lukee eniten sivuja puolessa tunnissa. Jos lapsesi eivät vielä osaa lukea, käpertykää yhdessä satutuokioon ja lue heille tarina. Kaiva oma lapsuusajan lempisatusi ja lue sitä luku päivässä kesän ajan lapsillesi.

3. Kokekaa kulttuuria

Useisiin museoihin ja puistoihin pääsee halvalla tai jopa ilmaiseksi sisään. Olivat lapset sitten kiinnostuneita eläimistä, taiteesta tai avaruudesta, aiheeseen liittyviä näyttelyitä löytyy varmasti. Vesipuistot ovat myös varma tärppi lasten kanssa liikkuville.

4. Kokatkaa yhdessä

Mikä olisikaan parempi aika kokeilla uutta keittiössä, kuin kesäinen päivä jolle ei ole muuta tekemistä? Parasta on, kun ei ole kiire saada ruokaa pöytään, vaan kokkailun voi hoitaa rauhassa. Näytä lapsillesi kuinka pilkotaan, paistetaan, raastetaan tai grillataan. Voit yllättyä jos annat lastesi suunnitella illan aterian.

5. Sujauta opetusta leikin sekaan

Nykyään pelimaailma pursuaa myös opettavaisia ja hauskoja pelejä. Lapset ajattelevat pelaavansa vain uutta ja kiinnostavaa peliä, mutta todellisuudessa he saattavat oppia paljon uutta matematiikasta. Opettajat kiittävät syksyllä, kun kesän aikana on tullut kerrattua.

 

Lähde: Family Share

 

Psykiatri kehottaa lapsia pyssyleikkeihin. Lue koko uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat