Oletko vahva ihminen? 8 tapaa kuuluvat silloin elämääsi

18.08.2015 12:05 - Tiina Svensk

Vahva ihminen ei tuhlaa energiaansa vaan käyttää sitä viisaasti.  

Kukaan ei ole synnynnäisesti vahva tai heikko, vaan jokainen voi harjoittaa sekä fyysistä että henkistä vahvuuttaan. Jos ihmettelet, kuinka ystäväsi pysyy viileän rauhallisena tiukassa tilanteessa tai selviytyy painostavasta elämäntilanteesta, kannattaa miettiä hänen elämäntapojaan.

Huffington Post listasi kahdeksan tapaa, joita henkisesti vahvat ihmiset noudattavat arjessaan:

1. He käyttävät energiansa viisaasti: Päivän aikana on helppo tuhlata energiaa ylianalysointiin tai negatiivisiin ajatuksiin. Henkisesti vahvat ihmiset käyttävät energiansa kuitenkin harkiten, ja osaavat kohdistaa sen askareeseen, jonka he todella haluavat saada tehdyksi.

2. He ovat tietoisia negatiivisista ajatuksistaan: Jokaisella ihmisellä on ajoittain negatiivisia ajatuksia, mutta henkisesti vahvat ihmiset ovat niistä tietoisia. He eivät myöskään anna mielen pidätellä heitä lainkaan, vaan he työskentelevät kohti tavoitteitaan epäröinnistä huolimatta.

3. He tekevät töitä saavuttaakseen tavoitteensa: Henkisesti vahva ihminen tietää omat tavoitteensa, ja osaa työskennellä saavuttaakseen unelmansa. Pienet epäonnistumiset on helpompi selättää, kun pitää mielessä suuremman tavoitteensa.

4. He pohtivat omaa kehitystään:  Vahvat ihmiset tarkastelevat omaa kehitystään: he tunnistavat heikkoutensa ja osaavat kehittää niitä.

5. He kohtaavat epämukavuuden tunteen: Henkisesti vahvat ihmiset kykenevät kohtaamaan epämukavuusalueensa ja tilanteet, joissa kokevat olonsa epävarmoiksi. Kyseisissä tilanteissa he nimittäin muistavat, että hetkellinen epämukava olo kehittää heitä ihmisenä huomattavasti.

6. He harjoittavat kiitollisuutta: Et voi olla parhaimmillasi, jos vaadit koko ajan itsellesi lisää. Vaikka henkisesti vahvat ihmiset saattavat olla hyvinkin tavoitteellisia, he osaavat olla kiitollisia kaikesta, mitä heillä jo on.

7. He tasapainottavat järjen ja tunteet: Henkisesti vahvat ihmiset ovat hyvin tietoisia tunteistaan, sillä tunteet kertovat meille paljon elämäntilanteestamme ja hyvinvoinnistamme. He kuitenkin osaavat käyttää järkeään ja toimia hyvin rationaalisesti tarpeen vaatiessa.

8. He elävät omien arvojensa mukaan: Vahvat ihmiset eivät vertaa itseään muihin vaan keskittyvät elämään omien arvojensa mukaan, ja kehittämään itseään.


Lähde: Huffington Post

 

Kilpailut

Uusimmat