Yllätysvieraita ovella? Näin kursit kokoon maistuvaa tarjottavaa

21.08.2015 14:00 - Reetta Haverinen

Oliivit, pähkinät ja nachot toimivat, kun ystävät pistäytyvät luonasi yllättäen.  

Ystävien kutsuminen kylään on mukavaa, mutta usein suureksi päänvaivaksi osoittautuu kuitenkin se, mitä vieraille voisi tarjota, kun jääkaappi huutaa tyhjyyttään. Siten yllätyskestien pitäminen harvoin onnistuu, sillä ennen vieraiden tuloa pöytään pitäisi käydä noutamassa jotain naposteltavaa, ettei tovereiden tarvitsisi pyöritellä käsissään vain vesilaseja.

Kaapin perällä onkin syytä säilyttää hätävarana muutamia tuotteita, joista on helppo kyhätä kokoon maistuva napostelutarjotin. Koskaan ei myöskään voi tietää, milloin on syytä kilistää laseja ystävien kanssa, joten viinipullon pitäminen keittiökaapin perällä voi joskus osoittautua fiksuakin fiksummaksi ideaksi.

Jos siis tapaat pitää silloin tällöin illanistujaisia lyhyellä varoitusajalla, on sinun syytä täydentää yksi keittiösi kuiva-ainehyllyistä seuraavilla tuotteilla: 

1. Oliivit, artisokansydämet ja aurinkokuivatut tomaatit

Nämä pikkusuolaiset säilyvät avaamattomina purkeissaan huoneenlämmössä pidempiäkin aikoja. Kun asettelet tuotteet kauniisti tarjottimelle, on pieni, mutta sitäkin maistuvampi tapas-valikoima hetkessä valmis!

2. Pähkinät

Pähkinät toimivat tilanteessa kuin tilanteessa niin suolaisten, kuin makeidenkin herkkujen kanssa.

3. Nachot ja salsa

Nachot ja tulinen tomaattisalsa maistuvat lähes kaikille ajankohdasta riippumatta

4. Jotain makeaa, kuten suklaarusinoita, kuivattuja hedelmiä, suklaapikkuleipiä tai vaahtokarkkeja

Usein iltaa istuessa sokerihammasta alkaa kolottaa ennemmin tai myöhemmin. Siten onkin hyvä pitää kaapin perällä myös jotain makeaa, joka tarjoaa helpotusta sokerinhimoon.

5. Voileipäkeksit

Jos jääkaapissasi sattuu olemaan hieman juustoa, toimivat voileipäkeksit loistavasti pienenä vierasvarana juustojen ja muiden pikkusuolasten kanssa.

6. Viinipullo

Viini on täydellinen vierasvara: se säilyy huoneen lämmössä avaamattomana vuodesta toiseen ja sitä kehtaa tarjota lähes kenelle tahansa. Viinin seuraksi ei välttämättä tarvita edes muuta - lasillinen hyvää shirazia saa taatusti ystäväsi tyytyväisiksi, vaikka ruokakomerosi huutaisivatkin tyhjyyttään.

7. Vichy- tai limupullo

Hyvä emäntä varautuu myös siihen, että vieraiden joukossa on alaikäisiä tai ihmisiä, jotka eivät välitä alkoholista. Siten pullollinen limonadia tai kivennäisvettä pitää tyytyväisenä nekin kyläilijät, jotka kiertävät viinipullon kaukaa.

8. Säilykehedelmäpurkki

Hedelmäcocktailista on helppo pyöräyttää pirteä hedelmäsalaatti vieraiden nenän eteen. Jos kotoasi löytyy muutama tuore hedelmä, joilla voit kruunata kokonaisuuden, saa vierasvarasi taatusti kehuja kyläilijöiltäsi.

Lähde: The Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat