4 parantavaa kuumaa juomaa auttavat flunssan keskellä

11.09.2015 11:07 - Reetta Haverinen

Hunaja, inkivääri ja yrtit helpottavat flunssaisia oireita.

Jos äänesi on käheä, nenäsi vuotaa ja olosi on nuutunut, kannattaa sinun testata, paranisiko vointisi näillä lämpimillä juomilla. Keräsimme artikkeliimme neljä erilaista flunssajuomaohjetta suomalaisilta bloggareilta. Näillä resepteillä karkotat takuulla vilunväreet tiehensä:
ADVERTISING
ADVERTISING

Inkivääri-sitruunajuoma 

Lilou's Crush -blogin pitäjän Hertan inkiväärijuoma tekee hyvää, kun olo on nuutunut. Kurkkua mukavasti lämmittävään juomaan tarvitaan ainoastaan sitruunaa ja inkivääriä:

2 peukalonkokoista palaa tuoretta inkivääriä

1 litra vettä

1 sitruuna

Kuori inkivääripalat ja leikkaa niistä viipaleita. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää inkivääri viipaleet veteen. Keitä inkivääriä kannen alla puolisen tuntia.

Kaada vesi esimerkiksi siivilän läpi termospulloon, jotta inkivääripalat siivilöityvät juoman joukosta. Purista juoman sekaan yksi sitruuna. Kaada juomaa mukiin ja nauti. Voit halutessasi makeuttaa juomaa esimerkiksi hunajalla.

Alkuperäinen ohje Lilou's Crush -blogista.


Valkosipuli-inkiväärijuoma

Keittiö ja keittiö -blogin nuhankarkotusjuoma saa taatusti aineenvaihdunnan liikkeelle ja aistit hereille. Valkosipulin, inkiväärin ja chilin yhdistelmä poistaa väreet pahimmankin vilukissan vartalosta:

5 dl vettä

1-3 valkosipulin kynttä

1-2 cm tuoretta, kuorittua inkivääriä

½ tl chilirouhetta ( tai tuoretta niin paljon kuin suu kestää)

Kardemummaa

Pilko ainekset kuppiin. Kaada päälle noin viisi desiä kiehuvaa vettä. Anna juoman hautua hetki. Voit siivilöidä juoman, jos niin tahdot.

Kun juoma on hetken jäähtynyt, kaada sekaan puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu. Juomaa voi makeuttaa esimerkiksi hunajalla tai raakaruokosokerilla.

Alkuperäinen resepti Keittiö ja keittiö -blogista.


Hunajainen yrttijuoma

So Happy Today -blogista löytyvä flunssajuoma sopii niille, jotka eivät pidä inkiväärin mausta. Juoman aromit ovat peräisin sitruunan, yrttien ja hunajan pehmeästä yhdistelmästä.

Kuumaa vettä

Suuri lusikallinen hunajaa

Puolikaan sitruunan mehu

Minttua

Timjamia

Juoman ainesosat ovat suuntaa antavia, joten lisää ainesosia kuuman veden sekaan sen verran kuin tahdot. Nauti lämpimänä.

Alkuperäinen resepti So Happy Today -blogista.


Kaneli-oreganojuoma

Vegemonia-blogin mausteinen flunssajuoma on varsin helppo. Kanelitangon ja kuivatun oreganon yhdistelmä kuulostaa varsin villiltä, mutta Chilestä peräisin oleva ihmejuoma ei taatusti ainakaan tee pahaa kipeälle kurkulle ja vuotavalle nenälle:

Kuumaa vettä

Kanelitanko

1-2 rkl kuivattua oreganoa

Laita teekannun pohjalle kanelitanko ja oregano. Kaada kuumaa vettä mausteiden päälle. Anna juoman hautua.

Kaada tämän jälkeen juomaa siivilän läpi mukiin ja nauti. Makeuta juoma halutessasi esimerkiksi agavesisiirapilla.

Alkuperäinen ohje Vegemonia-blogista.


Lähde: Lilou's Crush, Keittiö ja keittiö, So Happy Today, Vegemonia

 

Kilpailut

Uusimmat