Suomalainen julkkisäiti tunnustaa syyn jojo-painoiluun: "Sokeri on huumetta"

08.01.2016 09:09 - Anna Hopi

Katri Sorsa on viime aikoina herättänyt positiivista mieltä bloginsa lukijoissa rehellisyydellään.

Tosi-TV-tähtenä tunnettu Katri Sorsa on nykyään pesunkestävä kunnollinen kotiäiti, joka miettii perheensä parasta ja omaa hyvinvointiaan. Hänen suorasukaiset blogikirjoituksensa ovat usein nousseet median puheenaiheiksi. Näin on tälläkin kertaa.

Nainen kirjoittaa terveellisen syömisen puolesta ja kertoo oman paheensa.

"Olen pidemmän aikaa käyttänyt superfoodeja ja rakastan niitä. Vastapainona olen kuitenkin nyt kahden kuukauden aikana syönyt todella paljon karkkia. Monet tietävät, että olen jojo-painoilija ja minulle kilot kertyvät nopeasti. Tilanne meni lähes niin pahaksi, että päivitin Instagramiin kuvaa superfoodeista, mutta samalla mussutin karkkia. Toki join aina kaikki tekemäni juomat, koska rakastan superfoodeja, MUTTA syömäni sokerimäärä tuhosi saamani hyödyt niistä. Kaikki me tiedämme, mitä sokeri tekee kehollemme, jopa minä. Minulle se aiheuttaa nopeasti huonon ihon, suolentukoksen, päänsäryn ja migreenin. Olen laiminlyönyt itseäni.

Kaiken turvotuksen olen kätkenyt paitani alle. Sokeri on ollut minulle, kuin huumetta. Nyt kun siivoan kotia, huomaan piiloitettuja karkkeja… jopa sänkymme vieressä. Minulle valvominen tuottaa joskus makeanhimoa ja nyt se on lähtenyt käsistä. Asia, mitä en voi peittää paidalla on se huono olo, mikä sokerista tulee. Minun on jälleen otettava itseäni niskasta kiinni ja saatava syömiseni kuntoon. Kotiäidin on helppo mennä omaan kuplaansa. Se kupla on meillä vain erilainen. Siellä ei ole tilaa valheille."

 

Sorsan mielestä ongelma on se, että hän on heittäytyny liikaa äitiyteen ja laiminlyönyt itsensä huolehtimisen.

 

"Siinä vaiheessa se on liikaa, kun et enää välitä omasta itsestäsi. Et anna itsellesi yhtään aikaa. Peset lapsesi ja ruokit viimeisen päälle, mutta unohdat itsesi täysin. Leikit lapsesi kanssa jatkuvasti ja hoivaat… mutta olet unohtanut urheilun ja oman itsesi hoivaamisen kokonaan." Tunnustaa tähti.

 

"Tuntuu, että äitiys ainut asia, missä olen ollut hyvä. En tiedä mitään upeampaa asiaa, kuin lapset. Vaikka äitiyteen on ihana heittäytyä.. pitää muistaa myös hoitaa itseään. En ole sitä muistanut. Olen tehnyt pojalleni hyvää ruokaa, mutta itse syönyt täysin väärin. Siihen ei muutamat superfoodit enää auta! Olin jälleen tullut sokeriholistiksi. Kun poika söi puuroa, minä söin piilossa karkkia ja join limua."

Sorsa ihmettelee elämän komiikkaa - aiemmin hän halveksi kotiäitejä. Nykyään hän on sellainen henkeen ja vereen - hyvien ja huonojen ominaisuuksien kera.


Lähde: Katri Sorsan blogi.

Kilpailut

Uusimmat