Onko sinulla keskittymisvaikeuksia? Ongelmaan on ratkaisu

25.01.2016 12:35 - Emma Ylistalo

Jos yhteen tehtävään haluaa keskittyä kunnolla, muut asiat olisi syytä tehdä loppuun.

Tiedät luultavasti sen tunteen kun olet käyttänyt kaksi tuntia työtehtävään, josta olisi selvinnyt tehokkaasti puolet lyhyemmässä ajassa. Sen sijaan, että keskittyisit täysillä tehtävään, saatkin itsesi vähän väliä kiinni Facebookin selailusta.

Miksi meidän on vaikea keskittyä?

Voit syyttää tästä aivojasi. Aihetta käsittelevä kirja Deep Work: The Secret to Achieving Peak Productivity selittää syyn. Pystyäksesi keskittymään ilman keskeytyksiä, meidän täytyy opetella poistamaan "huomion tähteet".

Niin kuin jo aikaisemmin on todettu, ihmiset saavat vähemmän aikaan, jos he vaihtavat koko ajan tehtävästä toiseen sen sijaan, että keskittyisivät täysin yhteen asiaan kerralla.

"Huomion tähteet" ovat niitä ajatuksia, joita mieleesi juolahtaa alitajuisesti edellisestä tehtävästä, kun aloitat seuraavan tehtävän kimpussa. Tämä vaikeuttaa uuden tehtävän tekemistä, sillä kun ajattelemme vielä edellistä tehtävää, se antaa tilaa myös muille häiriötekijöille - ja näin päädymme tekemään jotain täysin muuta.

Kuinka parannat keskittymistäsi?

Professori Cal Newport suosittelee ratkaisuksi "syvätyötä". Keskity haastavaan tehtävään täysillä, äläkä edes yritä hoitaa nopeasti samalla pienenmpiä töitä. Tämä vapauttaa meidät "huomion tähteiltä" ja saa meidät työskentelemään paremmin.

Seuraavan kerran kun käyt läpi tekemättömien töiden listaasi, älä poimi samantyyppisiä asioita tehtäväski kerrallaan, vaan tee yksi kokonaisuus alusta loppuun. Kun se on tehty huolellisesti loppuun asti, pidä pieni tauko ja siirry seuraavaan tehtävään vasta sitten.


Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat