Teetkö etätöitä kotoa käsin? Täsmävinkeillä tehostat työntekoasi

01.02.2016 16:55 - Pauliina Jokinen

Jos työskentelet kotoa käsin, pue päällesi siistit vaatteet ja sovi työpäivän keskelle lounaspalaveri tuodaksesi päivääsi rytmiä. 

Freelancer-toimittajana työskentelevä Christopher Post listasi Self-sivustolla asioita, jotka ovat auttaneet häntä tehostamaan työskentelyään kotona. Suomensimme neuvot alle.

Käy suihkussa ja pukeudu

Toisinaan sitä kuulee neuvon, jonka mukaan kannattaisi pukeutua niin kuin olisi jo työssä, jonka haluaa. Sama pätee työpäivän: pukeudu niin, että saat haluamasi päivän. Jos pyörit pyjamassa vielä puoliltapäivin, et todennäköisesti ole tehokkaimmillasi. Mitäpä jos vetäisit mukavat urheilutrikoot ja -rintaliivit päälle jo heti aamusta, tekisit muutaman tunnin töitä ja suuntaisit piristävälle kävelylenkille tai happihyppelylle, kun sille on tarvetta?

Kehitä rutiini

Kyse on pitkäjänteisyydestä. Post neuvoo heräämään samaan aikaa viikon jokaisena arkipäivänä ja työskentelemään joka päivä saman verran. Toki vaihtelua tuo piristystä ja saattaa saada sinut kyseenalaistamaan rutiinejasi.

Syö lounasta

Sovi lounastreffejä tai -tapaamisia, jotta muistat myös katkaista päivääsi. Kotona ollessa ajan taju saattaa kadota, jolloin lounaan syöminen voi pahimmillaan unohtua kokonaan, mikä kostautuu myöhemmin.

Hommaa tietokone, jolla voit tehdä töitä kunnolla

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin työvälineet, jotka eivät toimi. Jos mahdollista, pistä pystyyn erillinen työpiste tai työhuone.

Älä leiki ja työskentele samassa paikassa

Post kehottaa työskentelemään muualla kuin paikoissa, jossa viettää aikaa rentoutuakseen tai vaikkapa lasten kanssa. Tämä sulkee usein pois sängyn ja sohvan.

Kokeile, pidätkö taustahälinästä

Avaa televisio tai radio tai työskentele osa päivästäsi lähikahvilassa. Osa työtehtävistä saattaa vaatia erilaista äänimaailmaa ja auttaa keskittymään paremmin kuin täysin hiljainen koti.

Palkitse itsesi

Jos olosi on tehoton, eikä työnteko huvita, luo itsellesi palkitsemisjärjestelmä. Työskentele 45 minuuttia tai tunnin, jonka jälkeen saat tehdä jotakin miellyttävää 15 minuutin ajan. Vaikka työteho ei olisikaan huipussaan, saat silti asioita etenemään.

 

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat